2,5 év körüli gyerkőcöd mennyi főzeléket eszik hetente? Milyen zöldségeket szeret? Hogy csináljátok a főzeléket, hogy tényleg egészséges legyen? Milyen egészségesnek mondható ételeket készítetek még neki?
Figyelt kérdés
Én kifogytam az ötletekből.2011. febr. 9. 17:18
1/2 anonim válasza:
Pont két és fél éves a lányom. Igazából nem valami nagy zöldségbarát, igaz, alapból nem túl jó evő sajnos.
Nem szoktam neki külön főzni, pontosan azt eszi, amit mi - hetente minimum kétszer van főzelék, gyakran vannak zöldségek minden formában, párolva, rántva, grillezve, stb. Amiből csak tudok, bio-t veszek, de semmiképp nem vásárolok bevásárlóközpontokban, multikban sem zöldséget, sem gyümölcsöt, sem húsfélét. Szinte mindent piacon, vagy háztól, ismerős őstermelőtől szerzek be. Sok zöldfűszert, vagy ezek házilag szárított változatát használom.
2/2 anonim válasza:
Férjem vega, a kisfiam bölcsiben eszik húst. Szóval mi nagyon sok egészséges ételt eszünk. Bár a kisfiam ahogy nő, úgy pártol át inkább a csokira és barátaira, mint az almára pl., de azért még mindig szereti nagyon a sárgaborsó vagy lencsefőzeléket, a zöldborsót meg a krumpifőzeléket is. A mandarint, narancsot, banánt is szereti. Én olivaolajjal főzők, de ezen kívül hagyományosan készítem a főzelékeket. Ami most nagy sztár nálunk, az a céklasaláta: piacon találtam finom édes zsenge céklát, gyufaszálakat vágok belőle, a sárgarépából és almából szintén és egy kis mézet és citromlevet csepegtetek rá. Könnyű vacsi pirítóssal vagy főétel mellé salinak is jó. Most kell őket a zöldségekre szoktatnunk, különben nasi és hamburger függők lesznek, aki nem ismerik fel az almát..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!