Kirantottsajt kérdése:
Hétvégén garnélarákot szeretnék készíteni. Ezt a pici fajtát vettem. Mit kell vele csinálnom? Csak mossam meg, vagy ki kell szedni a belső szerveit is?
Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 19:59
1/4 anonim válasza:
Nem igazán derül ki, milyet vettél, de a nálunk kapható garnéla 90%-a eleve tisztított. Ha nem, rajta van a vöröses páncél. Ha nincs rajta páncél, akkor nem kell vele semmit csinálni, mehet rögtön a kajába. Maximum leöblítheted, de azt sem muszáj.
2/4 anonim válasza:
Az, hogy tisztított-e elég nyilvánvaló: van-e rajta páncél vagy nincs? Mivel kicsit vettél, ezért látatlanban is biztos vagyok benne, hogy nincs.
Ha a gerincvonalnál látsz egy végighúzódó szürkésfekete vonalat az a tápcsatorna. Ha van türelmed szedegesd ki, elvégre ráksz_r van benne, de ez ugyanaz, mint a szardínia, semmi bajod nem lesz tőle, ha megeszed és az ízén sem fogod érezni.
Főzésnél receptfüggő, de arra figyelj, hogy az ilyen apró rákokat max. 5-8 percig kell főzni, utána már csak íztelen gumit veszel a szádba. Készítsd el a szószt és csak a legvégén menjen bele a kiolvasztott rákhús.
3/4 anonim válasza:
Pont most ettem. Ne belezd ki. Ne susd agyon. En egyebkent inkabb kisutnem zsiradekon vagy grillen. Es aztan leontenem a szosszal.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,nagyon finom lett!:)
2014. márc. 22. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!