Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi van akkor ha tojás sárgáját...

Mi van akkor ha tojás sárgáját megsütjük serpenyőbe?

Figyelt kérdés
Tojás sárgáját összekeverni fel verni cukorral, majd azt mintha tükörtojás vagy palacsinta lenne ráöntenénk forró serpenyőre, majd ha megsült az alja átforditjuk. Vajon mi sülne ki belőle, milyen lenne?
2016. nov. 1. 21:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, mi a bajuk egyeseknek, nyilván ehető a cukros tojássárgája és a sós fehérje és fordítva is, ízlés kérdése.

Nekem életemben nem jutott még eszembe cukrosan csinálni, de úgy kell, mint a sósat (a zsírböjtömben volt sült tojássárgája, valami álom), csak sokkal jobban kell rá vigyázni, mert a cukortól szeret leégni, akkor is, ha xilit. Amúgy nem kell a sárgáját sok cukorral kikeverni, ez merőben ízlés dolga, én sosem cukrozom agyon, mert akkor ki enné meg? Én tuti nem.

De a cukor igenis problémás, az én palacsintatésztámban nincs is egy szikra sem, kizárólag problémákat okoz, előnye számomra nincs (amúgyis szeretem meghagyni a sós palacsinta opciót, bár elég ritkán használom ki).

Ja, felvert sárgáját sem sütöttem ki még, de lehet, hogy kipróbálom, mert rossz nem lehet.

Elég egyszerű kipróbálni, mi lesz, neked is ezt ajánlom, kérdező.

2016. nov. 2. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!