Csirkecomb farrésszel mostanában olcsó, de ha kicsontozom akkor kb mennyi marad meg belöle? Mondjuk 1kg-ra vetítve. Mennyi marad ha a csontokat kidobom?
Sokkal jobban jársz, ha a combokról leszeded a farrészt és azt levesnek, ragunak, pörköltnek vagy hasonló fogásnak megfözöd. Ha elöre kicsontozod, akkor jóformán nem marad belöle semmi így meg eléggé kiadós.
De meg is lehet sütni, ha valaki szereti a csontos darabokat, igen ízes, csak elég maszatolós.
Ne vegyél filét, azt magad is elkészítheted belőle. gyakorlatilag veszteség nincs- ha szereted a levest- mert a csontos részt, valamint a a kicsontozott, lebőrözött combot színhúsra filézheted.
A farrészből, és a csontokból remek levest lehet főzni, de akár alaplének is megfelel, pl majd valamikor pörköltek, raguk , levesek felöntéséhez.
le lehet fagyasztani, és bármikor felhasználhatod.
ha a farrészt leveszed, akkor kb 15 % "veszteségre" számíthatsz, a teljes , nem faros csirkecombhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!