Tudnátok ajánlani olcsó, laktató hideg kajákat kollégiumba?
Sziasztok, középiskolás kollégista vagyok.
Be vagyok fizetve menzára, de sokszor tapasztalom, hogy egyszerűen nem elég az amit adnak, vagy néha tényleg nagyon ehetetlen kaját adnak (nem vagyok finnyás), mint pl: valami hideg fokhagymás túró, zsömlével reggelire.
Naponta 500-800 ft-om van, amit plusszban elkölthetek kajára. Szeretném ezt a pénzt úgy elkölteni, hogy minél jól lakottabb legyek. Tudnátok adni úgymond ilyen hideg kaja összeállításokat, amin lehetőleg nem nagyon kell semmit főzni meg sütni.
Én eddig ilyeneket csináltam hogy vettem, májast meg kiflit, aztán az kijön 300ft-ból, és jól is lakok vele, de nem szeretném mindig ugyanazt enni.
Esetleg aki volt kollégista, vagy jelenleg is az, adhatna pár tanácsot, hogy oldjam meg ezt.
Hűtő van a kollégiumban, ha ez segít.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Vehetsz a pékségben más dolgokat is, pl. kakaós csiga, fahéjas csiga, túrós batyu, különféle croissant-ok, búrkiflik... ezek töltöttek, jól laktatnak.
Vagy ha nem minden nap külön vásárolsz, hanem (amennyiben van hűtő persze) veszel egyben mondjuk 10-15 deka felvágottat, néhány paradicsomot, paprikát, sajtot... akkor tök jó szendvicseket tudsz magadnak összeállítani.
Nem tudom, hogy van-e lehetőséged tojást főzni/sütni, az azért nem olyan nagy művészet, már, ha van rá hely persze. Tojásrántottát akár zsömlébe is tehetsz.
Vegyél gyümölcsöket: az alma nem drága, és néha azért egy-egy darab narancs vagy banán is beleférhet.
Nekem örök kedvencem volt a koliban a tejföl.Kiflivel tunkoltam.Kefírt is szoktam venni néha tejföl helyett.Aztán amikor nagyon bűnözni akartam,akkor vettem 3 túrórudit,2 kiflit.Kifliket felvágtam,beletettem egy-egy rudit.Amikor végeztem vele,leküldtem nasinak a maradék egy rudit. :)
Szép évek voltak. :)
Babkonzerv, kukoricakonzerv: szűrőn lemosod, hidegen magában jó, esetleg pirosarannyal, 200 ft alatt
Avokádót kenjél kenyérre, 150-250 között
Kókuszzsír: nem romlik meg szobahőmérsékleten 24 fok alatt, annyi gondolom úgysincs, egyszerűbb, egészségesebb, mint a vajkrém, margarin. Édesen, sósan is eheted: mézzel, kókuszreszelékkel, kakaóporral keverve, jobb mint a nutella!
Banán tartalmas gyümölcs
Füge, mazsola, datolya: egészséges olcsó nasi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!