Ha az aszalt gyümölcsöket hideg vízbe áztatjuk egy éjszakán át tényleg kimegy belőle sok cukor, így kevésbé cukrosak/hízlalnak?
Figyelt kérdés
2014. nov. 10. 12:14
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem. CSak megszívja magát vízzel, így nehezebb lesz, és ezáltal csökken a 100 grammra vetített cukortartalma. de 1 darab aszalt gyümölcsben ugyanannyi ch van, mint 1 darab friss, vagy áztatott aszalt gyümölcsnek.
4/5 anonim válasza:
Nyilván egy kevés kimegy a vízbe, de nem hiszem, hogy számottevő lenne... A gyümölcstea mazsolái is édesek, míg a gyümölcsteán alig vehető észre valami... Ott rövidebb az idő, de melegebb a víz :) Amikor hosszasan rumba áztatom a mazsolát, akkor is édes marad.
Nem is látom értelmét annak, hogy rontsuk az élvezeti értéket, s ha töményebb, nekem inkább kevesebb kell belőle, mintha vizezett..
5/5 anonim válasza:
Sajnos nem megy ki belőle az aszalás során koncentrálódott cukor.Csak ront a finom állagán, ami a lelke egy aszalt gyümölcsnek.
ha málévá áztatjuk, akkor miért is ezt választottuk :))
Fogyókúrában is elmegy pár szem aszalt gyümölcs, anélkül , hogy vétkeznénk. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!