S. O. S. Mit csináljak vagy már késő?
Figyelt kérdés
Tegnap csináltam citrom lekvárt, és most még az íze is finomra sikeredett, DE van egy kis gond! Túl híg lett.
Kedves háziasszonyok van valami trükkötök? Vagy ez már el lett rontva?
Az milyen ötlet, ha visszaönteném egy lábasba a már megdunsztolt löttyöt és újraforralnám, majd hozzáadnék valami kocsonyásító "port"??
Valaki járt már így?
Előre is köszönöm!
2014. szept. 24. 07:53
1/4 anonim válasza:
Bár én citrom-lekvárt még sohasem csináltam, de valóban jól gondolod, hogy ilyen esetben még főzni szoktuk, sok víz maradt még benne.
Jó ötlet, ha valami zselatin-félét, hasonlót főzöl bele, az biztosan segít rajta!!!
2/4 anonim válasza:
Zselatint ne adj hozzá, pektint szoktak de azt nem nagyon kapsz magában, szokott lenni olyan befőzőcukor amiben van, de ha már kész a lekvár nem tenne jót neki még több cukor. Ahogy az első írta, főzzed, főzzed, főzzed.
3/4 Andizsuzsi válasza:
Dzsemfixet tegyél bele, az gyümölcspektin és nem kell hozzá plusz cukor.
4/4 anonim válasza:
Simán , minden trükk és egyéb extra belevaló nélkül újrafőzheted, és a felesleges víztartalmat elpárologtathatod belőle. Aztán tedd szárazdunsztba pár napra, míg ki nem hűl lassan,magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!