Tésztagyúrás után a lisztes kéz gyors lemosására van-e valami konyhai praktika?
Figyelt kérdés
Annyira nem szeretem a kezemről a lisztet lesúrolni. Az normális, hogy tele ragad liszttel? Gyúráshoz nincs más eszköz (elektromos gépeken kívül)?2016. okt. 10. 06:39
11/16 anonim válasza:
Azért szoktam fél kézzel dagasztani, hogy az egyik tiszta maradjon :) Dagasztás közben tényleg elég mancsos az ember keze, de mire jó állagú lesz a tészta, a cucc általában elválik az edény falától és az ember kezétől is. Utána a maradék hideg vízzel lejön.
De a techinkát csak így tudtam rendesen leírni, hogy valahogy úgy kell, mint ahogy a cica csinálja. Belemarkolsz, és nyomod, húzod stb.
12/16 anonim válasza:
Aranyos hasonlat, és szemléletes is :D
13/16 anonim válasza:
Én a drótmosogatóval sikálom :D..
14/16 anonim válasza:
amúgy anyu mindig azt mondta akkor jó a tészta ha a szakácsnő már izzad...a tenyér aljával lehet jól lenyomogatni, próbáld meg!:) /előző voltam/
15/16 anonim válasza:
Férfi létemre a pizza készítés az én reszortom. A tésztát is én gyúrom. Általában 20 percig kell gyúrni, mire érződik rajta, hogy jó állaga van. Addigra a kezem patyolattiszta. Kb a harmadik, negyedik perc környékén kezd el leválni a tészta a kezemről és az edényről. Ahhoz, hogy a sikértartalma megfelően tudjon dolgozni, és jó kelt-tészta legyen, innentől kezdve még egy negyed órát dagasztani kell.
16/16 anonim válasza:
Azért összegezve a témát, bármilyen jó tésztát gyúrunk is, bármilyen módon, utána nem ússzuk meg az alapos kézmosást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!