Tésztagyúrás után a lisztes kéz gyors lemosására van-e valami konyhai praktika?
Nem gyúrtad meg elég jól akkor :) Gyúrogasd szépen fél kézzel, mint a cica, esetleg kettővel is. Ha már jól összeállt a tészta, nem lesz annyira olyan a kezed.
Amúgy a hideg víz a legjobb, áztasd be, és lejön.
Még amikor nem gyúrtad teljesen símára, és érzed a tésztán, hogy kell még hozzá valamennyi liszt, akkor már a tenyeredbe öntsd a lisztet, és a két kezedet összedörzsölve, a ráragadt tészta nagy részét ledörzsölted vele. Utána azt még belegyúrod a tésztába, és kb. készen is vagy vele.
A maradékot már hideg vizes csap alatt is könnyen le tudod mosni a kezedről.
Ha van benne vaj, olaj vagy valami hasonló, akkor igen, mire készen van, elválik a tészta az edénytől is, kéztől is, mindentől.
De pl. a krumplis lángos tésztája, (= krumpli, liszt) vagy a "házi gyúrt tészta" = laska tészta (csak liszt, tojás, víz,) ez bizony a kezdetek kezdetén erősen ragad.
69-es , a cica félmanccsal, hogyan dagaszt ? :))Az enyémek kettővel, de a combomat, amin meg is látszik a nyoma rendesen.(ja, és nálunk is "kezük " van a cicáknak )
Bocs, a kérdésre már válaszoltam, csak nagyon tetszett a válaszod, és nem tudtam szó nélkül hagyni.
#hatcicás#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!