Mit csináljak ha nem sűrűsödött be a lencse a rántástól? Kevés lett volna a liszt?
Vagy kevés a rántás,vagy nem forraltad elég ideig.
Egy merőkanálnyi lencsét turmixolj le és keverd össze a főzelékkel,ezzel is lehet sűríteni.
Köszönöm.Csináltam még most egy kis rántást, most forralom.
Hihetetlen, 15 éve főzök, tényleg mindenki szerint jól, de a főzelékek szinte sose sikerülnek.
Mindenkivel előfordulhat, akár több évtizednyi tapasztalat után is. Nem egyszer fordult elő, hogy a főzelékeket kétszer kellett berántanom, illetve, ha a rántástól túl híg marad, utána már csak lisztes vizes csomómentes habarást főztem bele.
ma már óvatosabb vagyok, és lemerek a léből egy bögrényit , ha kell, és utána rántom be. Ha szükséges, vissza tudom pótolni a saját levet.Jobban járok, mert így nem kell kétszer sűríteni.
A saját anyaggal sűrítés is jó megoldás.
Engem úgy tanítottak, hogy:
- a leveshez a rántást szép rózsaszínre pirítjuk
- főzelékhez viszont még mielőtt elkezdene színesedni, már ne pirítsuk tovább.
Ugyanis a lisztben levő sikér minél jobban megpirul, annál inkább veszít a keményítős, sűrítős kovászolós erejéből, képességéből, vagyis a leveshez azért kell jobban megpirítani.
Főzelék esetében pedig ha tovább pirítjuk a kelletténél, bizony ez lesz a végeredmény.
Jöhet a lepontozás. De azért egy próbát nálatok is megérne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!