1 tojáshoz mennyi liszt kell hogy gyúrható legyen?
1 tojáshoz alapesetben 10 dkg lisztet szokás venni.
Ha túl puha - ami valószínütlen - akkor pici lisztet szórhatsz rá, ha túl kemény, akkkor meg kevés - max 1 evökanál - vizet tehetsz hozzá
ma 10:31-es: ugyan próbáld már ki, mielött hülyeségeket írsz.
Lehet belöle galuskát is készíteni, csak akkor még jócskán kell hozzá vizet is önteni!
Gyúrt tésztához kb 10 deka.
Galuskához egyébként 1 tojáshoz kb 16 deka liszt, (1 kilóhoz nekem 6 tojás az bevált mennyiség) plusz annyi víz, hogy megfelelő állaga legyen.
Sosem teszek vizet a galuskához, az nekem a nokedli, bár ahhoz nem értek. A galuska csak tojás és még valami, nálam 3 dkg olajos mag. Már nem emlékszem, lisztből mennyi kellett hozzá, amúgysem méricskéltem.
De a tojás mérete sokat számít, nem mindegy, hogy 40g vagy 65... Sok külföldi receptben eleve grammban adják meg a tojást, pont mert az informatívabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!