Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tudnek kesziteni szederbol...

Joros krisztina Tina kérdése:

Mit tudnek kesziteni szederbol, cukorbol, vizbol, lisztbol, olajbol, mezbol (tej nincs) stb hazi anyagokbol. (IHATOT)?

Figyelt kérdés
legyszi irjatok

2014. dec. 21. 17:56
 1/3 TappancsMancs ***** válasza:

Túl sok lehetőség nincs belőle. Italba mit keresne liszt meg olaj? Ez kilőve. Marad a szeder, cukor, méz, víz. Ebből én nem konkrét gyümölcslét javasolnék hanem egy friss kompótot forrón vagy hidegen fogyasztva. Szederből még nem csináltam de érdemes kipróbálni. :P Ez egy alkohol nélküli forraltbor illetve puncs és megfelel egy téli forró italnak. Ha van alkoholod italod mehtet bele az is.


1 víz

2 fűszerek (had forrjanak bele egy 15 percet)

3 cukor és méz

4 gyümölcsnek csak megmutatni a lángot nehogy szétessen!


1

Víz megy a lábosba hogy kb a gyümi térfogatának max másfélszerese (ez a sok lé ha szereted). Ha kanalazósabbra szeretnéd kicsit a gyümölcs fölött (1-2 ujjnyira).


2

Fűszernek szegfűszeg (két poharanként 1 db), fahéj, vaníliás cukor, és gyömbér kevés ha van. Ez közepesen had forrjon 15 percet.


3

Cukor és méz édesítené, de mézet csak annyit tennék hogy még ne legyen kimondottan mézes csak fűszerként hogy érződjön a háttérben. Bár ha szereted a szederhez illik a mézesebb íz. Édesítés előtt visszaveheted a lángot is kicsit.

Lehet cukrozni és mézezni a lágyan forró kimért vizet és kóstolgasd, később még édesedik ha összeért! Épp kicsit kevesebbet. Nézd neked mennyi méz ízlik.


4

Mehet a szeder de ne forrald túl mert szétmenne, csak kezdő lágy forráson és nézegesd éppen átlágyuljon ne főjön teljesen puhára.


+5

Ha van alkoholos italod ami ízében illik hozzá mehet be de számold bele mert a vízből kevesebb kell. A víz és alkoholos ital arány ízlés kérdése kb fele fele vagy 1/3- 2/3.

Ezt a gyümölccsel együtt hogy az alkohol ne távozzon teljesen de beleforrjon.


+6

Ha puncsosra szeretnéd mehet bele poharanként egy filter sima fekete tea (puncs egyik alkotója): Jól illik bele és nem lesz tea ízű nyugi, jó tömény színt is ad neki. A tea a legvégén ha elhúztad a tűzről és csak 3-4 perc! Aztán vedd ki a filtereket.


Ha kész hagyd kihűlni fedő alatt! hogy az illóolajok ne távozzanak ne gőzölögjenek is. Had álljon 1-2 órát.


Majd szedegesd ki a szegfűszegeket ha leszámoltad könnyebb lesz ;) Ha őrölt a fahéjad tedd egy teafilterbe és csomózd át a cérnájával.

2014. dec. 22. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 TappancsMancs ***** válasza:
ha mondasz mid van még lehet kerülhet bele
2014. dec. 22. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 TappancsMancs ***** válasza:
Ja a szedernek a felét-negyedét egy tálban szétpaszírozhatod hogy a leve részben belemenjen, és félig főzd mert miután levetted az van annyira forró hogy átfő a gyümölcs. Ez pont könnyebben szétesik, bár az se nagy baj :)
2014. dec. 22. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!