Hogy kell lefagyasztani a megkelesztett péksüteményt?
Van egy jól bevált kifli-zsemle receptem, amit szoktam sütni a családnak. Hogy lehetne azt megoldani, hogy dupla vagy tripla adagot gyúrnák be, megformáznám, megkeleszteném, de nem sütném ki, hanem lefagyasztanám.
Így hét közben, amikor nincs olyan sok időm, este kivenném a mélyhűtőből és csak ki kéne sütnöm. Így mindig lenne friss, házi sütésű péksüti rövidebb idő alatt.
A kérdés az, hogy amikor meg van formázva és kelesztve már le lehet fagyasztani vagy elő kell egy kicsit sütni? Nem tudom a Fornetti sütiknél hogy működik?
Szokott valaki ilyet csinálni?
Azt, hogy hogyan kell, nem tudom.
Hogy én hogyan szoktam - és működik - azt leírom.
A megformázás után már nem szoktam megkeleszteni, mert csak a helyet foglalja a fagyóban. A megformázás után sütőpapírra és tepsire rakom, és beteszem a fagyóba egy napra. Ha megfagyott, átteszem zacskóba ömlesztve, hogy kisebb helyen elférjen.
Amikor sütni akarom, sütőpapírral leterített sütőlapra teszem, és egy spricniből vízzel megpermetezem. Attól függ nyári meleg van-e, vagy a téli időszak, kell 20-40 perc míg kiolvad. Néha érdemes áthelyezni a tepsit, mert nagyon lehűti azt a felületet, amire teszed. A kiolvadás után vagy hagyom még egy órát kelni a konyhában, vagy 40 fokos hőlégkeveréses sütőben kelesztem még 30-40 percet. Majd 180-200 fokos sütőben készre sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!