Romantikus, finom húsétel egy vegetáriánusnak?
A barátnőm gyerek kora óta vegetáriánus.
1 éve vagyunk együtt. Egyik nap elmondta, hogy lenne kedve megkóstolni a húst, csak eddig az apja egyébként is mindig bántotta, mert nem evett húst így eddig nem is kísérletezett vele mert félt, hogy az apja kikürtöli mindenkinek.
Meg attól is fél, hogy nem fog neki ízleni és ezzel csalódást okoz másoknak.
Egyébként apró, törékeny hölgyecske és eléggé figyel az alakjára, így nem szeretnék túl zsírosat főzni neki.
Viszont a fűszereket nagyon szereti.
Mit készítsek neki első lépésben?
Nem szeretném, ha csalódott lenne, persze akkor sem sértődnék meg, ha kihányná vagy kiköpné és enné az eddigi ételeit.
Ti mit javasoltok? Valami receptötlet?
Sikerült valamit kitalálni? Engem egy barátom szokott cseszegetni (nem bántásból, tudom, hogy jót akar), de én annyira undorodom a hústól, hogy akkor is rosszul vagyok, ha másnak készítem el. Az egészségem egyelőre rendben, nem rég jelentkeztem plazmadonornak, és nem hitték el, hogy évek óta vega vagyok, olyan jó vérképem.
Ezt a "dobná a vegaságot" kommentet meg nem értem. Ha valaki szeretne húst enni, miért nem eszik? Én egyszerűen undorodok a hús szagától, állagától, meg egyáltalán attól, hogy döglött. És ez gyerekkorom óta így van. Mármint nem azóta vagyok vega, mert pl. húslevest ettem, de a húst nem ettem ki belőle meg ilyenek. Szóval finnyás gyereknek számítottam, ennyivel elintézték a szüleim.
Hú, a plazmaadással csak óvatosan, mert hosszútávon nem tesz jót!
Amúgy a vérképből sem mutatható ki minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!