Hogyan vágjam fel a csokival bevont süteményeket?
Amikor beborítok egy süteményt csokival, akkor sohasem tudom szépen felvágni. Mindig törik, reped a csoki.
Próbáltam vízzel, vajjal, olajjal, mindhárommal. Természetesen vizes, nem vizes, meleg és hideg késsel is, de folyamatosan összetörik.
Ha tésztán van a csoki, akkor még csak csak felvágom, de ha krémen van, akkor reménytelen.
Nem vagyok kezdő, de ez egyszerűen akkor is kifog rajtam.
Van ötletetek? Ti hogyan szeletelitek fel szépen?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mit használsz?
Csokit? Bevonót? Kakaóport?
Én felolvasztott étcsokit használok, mascarponét keverek bele, soha nem törik.
Nagyobb sütiknél nem túl gazdaságos, mert se a tábla étcsoki, se a mascarpone olcsó, sőt kifejezetten drága. De vannak kakaóporos csokimáz receptek, azok egyáltalán nem törnek. Puhább krémre ezt használnám.
cukrászdiszkontban kapható tortabevonót használok (fehérből, tejből és étből is)
de Katica tortabevonót is szoktam használni.
köszönöm a mascarponés ötletet. ki is fogom próbálni!
milyen arányban kevered össze?
Én a tortabevonósat mindig forróvizes késsel "bejelölöm" mielőtt teljesen megkötne. Egyébként nagyi mázát használom:
7dkg porcukor
3 evőkanál forró víz
2dkg kakaó
Ezt gőz fölött összefőzni, utána levenni a tűzről, és belekeverni 8dkg margarint.
Én így tanultam mamámtól, aztán annyit "fejlesztettem" a receptet, hogy én a margarint is beledobom rögtön, és utána inkább várok egy kicsit, amíg hűl a máz. Frissen egyébként lehet csorgatni is, teljesen kemény sosem lesz. A mézes zserbóra csak ez az igazi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!