Romlott lenne a körtekompót?
Tegnap reggel körtét főztem be, amelyet meghámoztam. De nem akartam kidobni az összes héját, és megenni frissen sok lett volna, ezért kompótot főztem belőle, hogy a levét megigyuk legalább... Kb. 2-3 liter vízbe két jó nagy maréknyi héjat tettem (inkább a víz volt több...), kis fahéjat és szegfűszeget és néhány kanál cukrot. Kis lángon lassan főztem. Szedtünk belőle tegnap, és még ma reggel is, és kivettem reggel a héjat belőle, mert azt már nem akartuk megenni. Most akartam a maradék levet meginni, még azért maradt sok, de egész furcsa lett az állaga!
Megsűrűsödött, nem is tudom mihez hasonlítsam. Nem nyál, mert az habos, inkább mint egy hígabb tojásfehérje, olyan kezd lenni az állaga. Reggel pedig még vízszerű volt...
Gondoltam megbuggyant, hisz nem tettem hűtőbe, csak hidegebb helyre. Na de nem savanyú! Ha megbuggyan, akkor savanyúnak kellene lennie!?!
Az ízén semmi nem érződik.
Szerintetek mi történt vele???
(Ahhoz azért kevés héj volt a vízben, hogy a kioldódó pektin hatására kocsonya képződjön. Meg gondolom akkor már reggel is ilyen lett volna. Vagy nem?)
Egyszerűen bekocsonyásodott, van , aki direkt alma/körtehéjból főz vízzel adalékanyagot, a pektin kinyerése miatt.
Semmi baja, de azért tárolni sem lehet napokig.
Végül kiöntöttem, mert gusztustalannak találtam. De azért még tartogattam aznap estig. Lehet tényleg igazatok van, mert estére sem volt savanyú, blabla...
Viszont akkor megjegyzem és ha pektin kell, körtéből fogom csinálni. :D Régen csináltam már almából.
Ha ilyen sok vízben ennyi kevés héj így hat... :) Kevesebb vízzel igazi pektinbánya....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!