Szódával eltett meggy és cseresznye befőtt miért romlott meg?
Pedig vannak régi szódás receptek, persze nem felforralva. csak rá kellett nyomatni a tiszta gyümölcsre a szódát, bele csipetnyi szalicilt és lecsavarni az üvegeket.(vagy lekötni celofánnal ) semmilyen dunszt nem kellett.
nem tudom, hogy hibázhattál, talán valami szennyeződés maradhatott a gyümölcsön.elég egy porszemnyi is, hogy megforrjon a lé.
Tavaly én is csináltam :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ott még azzal is meg volt spékelve, h a fele legyen forró víz (legyen ami összeégeti a kezem), lehet édesítővel is, és akkor lesz ám ócsó csoda!
Volt is :d
Mostani meggyeltevésre készülődéskor találtam meg Apukámék befőttes-savanyúságos eltevős könyvét, ahol áthúzva, rá volt írva, h ROSSZ!!!!!
A szomszéd néni, aki bármit eltud tenni és legalább 100 éves ő is azt mondta, h ez módszer neki se jött be.Nem te rontottad el. Sztem a mostani szóda nem olyan, mint a régi.De ez csak egy tipp.
Itt van pl. ez a recept:
Elvileg pont a szén-dioxid tartósít. Az idős néni, aki javasolta, neki mindig sikerült, szóval nem tudom, mi lehetett a gond, de most már az összes így eltett üveg felforrt. Esetleg az lehetett a gond, hogy nem házi "patronos" szódát csináltunk, hanem boltból vett visszaválthatós "szikvizet"....de legalább most már tudom, hogy maradok a hagyományom dunsztolásnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!