Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Romlott lenne a szalámi vagy...

Romlott lenne a szalámi vagy mi az a fehér penész rajta?

Figyelt kérdés
A kb.8 napja vásárolt, hűtőszekrényben, fólia nélküli papírban tárolt nyári szalámi külső "membránján" megjelent egy fehér színű penész. A szalámin sem ízre sem szagra nem érzik semmi kellemetlen. Mi az a fehér penész? Romlott lenne, vagy csak egyszerű nemes penész? Sajnos képet nem tudok mutatni, mert egy papírtörlővel letöröltem. Azt még megjegyzem, hogy máskor is fordult már elő...

2013. máj. 7. 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Inkább ne edd meg.
2013. máj. 7. 19:41
 2/8 anonim válasza:
50%
Szerintem nyugodtan megeheted ha nincs szaga/ nem érzel fura ízt. Régen nagyanyáink ha láttak egy kis penészt a sajton, kolbászon stb. levágták/letörölték róla. És mégis túlélték, csak sajnos a mai emberek többsége ha már látja, hogy pár napja lejárt az élelmiszer dobja ki azonnal.. felesleges.
2013. máj. 7. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
41%

Igen, a fehér mindig nemespenész.

Az ilyen #1-hez hasonló ösztönösen pazarló válaszok mindig dühítenek, ne dobj ki teljesen jó kaját azért, mert valami hülye az interneten azt mondja. Egy kaja nem a lejárat másnapján 00:01-kor válik egy másodperc alatt ehetetlenné, csak túlbiztosítják magukat a vállalatok a perek ellen.

2013. máj. 7. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
Akkor egyetek penészes ételt és legyetek rosszul, betegedjetek meg! Hajrá! :D
2013. máj. 8. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Még egyszer sem lettem rosszul, mert egy dátum a fólián 1-2 nappal korábbat írt, mint aznap volt. Ha olyan termékről van szó, ami tényleg könnyen romlik (tejen kívül más nem is nagyon jut az eszembe), akkor óvatosan megszagolod, belekortyolsz és kész.

A penészes sajt kidobása meg a lehető legretardáltabb dolog a világon: ugye tisztában vagy azzal, hogy ugyanazt a penészt veszed meg drága pénzért akkor, amikor kéksajtot veszel?

Persze látszik a fogalmazásodon, hogy kb. 15 vagy, majd ha magadnak kell megkeresni a kaja árát megnézem, hogy ugyanolyan intenzitással fogod-e csinálni :)

2013. máj. 8. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
31%

Ki mondta hogy azért ne egye meg mert lejárt? Látszik hogy nem figyeltél. Szövegértés egyes! Leülhetsz.

Ha penészes valami akkor azt már igazán nem kellene megenni. Ez volt a lényege a válaszomnak.

Mellékesen ha már ennyire firtatod a koromat akkor elmondom hogy 18 éves vagyok. De látatlanban Te aztán mindent tudsz. Még azt is hogy mikor esik a vakolat a fejedre.

2013. máj. 8. 18:31
 7/8 A kérdező kommentje:

Én egy szóval sem írtam, hogy lejárt termékről lenne szó. Szóval azóta megettük, kutya bajunk nem lett tőle:)

Még csak annyit fűznék hozzá, hogy a kereskedelemben kapható olyan szalámi(igaz téli szalámi), amit kívülről nemes penész borít. Drága, mint a méreg:D

2013. máj. 8. 19:22
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Ráadásul az műpenész, az igazinak csak másolata.

Eleve nem is lehet hatása a szalámira, mióta műbélbe töltik. Csak jól néz ki.

2013. máj. 10. 04:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!