Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A penész kisül az ételből?

A penész kisül az ételből?

Figyelt kérdés
Van egy disznósajtom ami nagyon finom de penészes lett. Ha felrakom a gázra miután persze megmostam vagy lekapartam róla a penészt, akkor utána ehető lesz még?
2013. márc. 31. 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:

A penész nem "sül ki"...

Ami megromlott, az megromlott. Nem érdemes kísérletezni.

2013. márc. 31. 22:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
penészes disznósajt! az fini.. vaze, a disznósajt még úgy is az egyik legveszélyesebb kaja, ha nem penészes, olyan ételmérgezést kapsz tőle, hogy kórházban fogsz kikötni. De azért csak hajrá, ha van hozzá gusztusod. Zöld húst nem akarsz enni? az is biztos jó mosás után.
2013. márc. 31. 22:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Talán a penész kisül, viszont a bomlástermékek amiket előállított nem fognak átalakulni...

Ez most majdnem olyan, hogy lefertőtleníthetsz egy rohadt gyümölcsöt baktériummentesre, attól az még egy rohadt gyümölcs marad.

2013. márc. 31. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne edd meg. Csak akkor, ha a következő napokat ételmérgezés miatt kórházban akarod tölteni.
2013. márc. 31. 22:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson semmilyen formában megenni, de még az állataidat is kíméld meg tőle, ha vannak.
2013. ápr. 1. 19:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tom nekem ízlett. Na jó nem, kidobtam. Csak nem értem ha a vitaminok kifőlnek az növényekből, a bacik miért nem az állatokból?!
2013. ápr. 2. 06:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Talán mert a penész nem baci, hanem gomba???
2013. ápr. 3. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként meg: nem bomlik el teljesen az összes vitamin hő hatására. A penész valóban gomba és a hő elölheti. De akkor még egyszer mondom, a penész már lebontotta az étel egy részét és más anyagokat állított elő belőle, amelyek a számunkra mérgezőek. Szóval a penésztől már hiába szabadulsz meg. Mondom érthetőbben; ha tegyük fel, egy ürülékdarabból kipusztítanánk az összes baktériumot, tehát teljes mértékben mikroorganizmusoktól mentes volna, akkor takarmányoznál vele akár állatot is? Na ugye, hogy nem.
2013. ápr. 3. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!