Szoktatok zöldségeket lefagyasztani? Van a kertbe most cukkini, tök is azokat például le lehet fagyasztani valahogy?
Én igen sokat fagyasztok le, mert ha emgterem, akkor kár kidobni.
A tököt is meg cukkinit is lehet fagyasztani. HA fözeléknek akarod, akkor lereszelve (amennyiben kaporral készíted, akkor egy csokorral egyböl tegyél a zacskóba), tölteni, párolni valónak megfelelö formára darabolva (ezt fagyosan kell tölteni és elkezdeni párolni, mert úgy nem esik szét), lehet rántottnak is(panírozva fagyasztani és fagyottan nagyon forró olajban sütni)
A legtöbben ott rontják el, hogy elöször kiolvasztják a fagyasztott zöldségeket, pedig amiatt megy széjjel.
Igen. Úgy járok el mint az első. A tököt lereszelm és kaporral megy a fagyóba.
Cukkinit is feldarabolom vagy rántom, és úgy rakom be.
Fagyasztottan teszem a lábasba és készítem el.
Igen, télire az összes zöldségféléből rakok a fagyóba, nyersen, felhasználásra kész állapotban. Borsót, babot, karfiolt, karalábét, tököt, ez utóbbit reszelve is, de panírozva is. A répát-gyökeret felszelve, és egymással összekeverve, zöldpaprikát karikára szelve.
Valóban az a titka, hogy nem szabad megvárni míg kienged, hanem a forrásban levő levesbe, vagy előmelegített olajba (panírozottak!) kell fagyott állapotban belerakni, (=fröcsögés-gátló!) akkor megmarad az eredeti, finom állaga!
Igen, ezeket is lehet, de akkor csak fözve lehet felhasználni, éppen azért, mert ahogy az elözökben is írták, kiolvadva löttyedt lesz. De lecsónak, vagy más ételbe ugyanúgy lehet használni, mint a frisset, csak itt is fagyottan kell elkezdeni a fözését.
Töltött paprikának is vagyaszthatsz le paprikát, kicsumázva és egymásba csúsztatva kevés helyen elfér. A még fagyott paprikába töltsd utána a tölteléket és úgy kezdd fözni a paradicsomos mártásban - ugyanolyan, mint nyáron, frissen.
Imádom a lecsót és sokszor van, hogy amikor a család már lázad mindennapos lecsóevés ellen, akkor csak felszeletelem a paprikát, paradicsomot, és úgy egy zacskóba megy is a fagyóba.
Mivel kicsi a fagyatónk, tehát télire eltenni bármit is esélytelen vállalkozás, most a befőzéssel kísérletezem.
Tegnap raktam el lecsót befőttes üvegbe, kezdetben csak 2 üveggel, tartósító szer nélkül, azt meglátjuk hogy működik a dolog. De ha működik, akkor nyáron bespájzolok egy csomót.
4-es vagyok!
Ahogy írtam, a paprikát karikára szelve zacskózom be, nyersen!
Mindig annyit török le a csomagban belőle még fagyott állapotban, amennyit éppen akkor fel akarok használni.
Rántotta, pörkölt alá még fagyott állapotban, amikor már a hagyma dinsztelődik, akkor rakom mellé, és a hagymával együtt ugyanúgy dinsztelem, mint nyáron.
Nyugodtan elrakhatod így te is, tökéletes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!