Mit csináljak 4 liter (! ) tejföllel?
Sokkal több volt, de már sokat felhasználtam: csináltam
- rakott krumplit (arra egy litert öntöttem)
- habart levesbe ment egy fél liter.
Mi tudnék még csinálni???
Két hét múlva jár le a szavatossága. És nem ehetünk minden nap tejfölöset!?!
Hidegkonyhai készítmények.
Mi a rántottába is teszünk,sütés előtt,összekeverjük a tojással,sokkal lágyabb és krémesebb lesz tőle.
Rakott zöldségeket önts le vele! Csinálj túrógombócot! :)
De amúgy valószínűleg tovább is el fog állni, nem megy tönkre azonnal.
- keverd össze fahéjjal és cukorral, és töltsd meg vele a palacsintát, vagy magában is lehet enni, ha nem félted az alakod :D nem olyan száraz mint a sima fahéjas palacsinta
- csinálj lángost, ha tudsz, és kenjétek meg tejföllel, vagy vegyél sima lángost egy lángososnál és otthon kenjétek meg, sokkal olcsóbb
- próbáljátok belerakni a krumplilevesbe (egy evőkanál egy tányérba), isteni
- a tejfölös rántotta a legfinomabb, és kiadós nagyon, a felvert tojást keverd el jól a tejföllel, és süsd meg
100 % biztosan tudom állítani, hogy fagyasztani is lehet. Icipicit lehet, hogy grízesebb lesz az álla kiengedve,de mindenhez használható.
(amikor anno tálcaszám vehettük "dolgozóiban ", akkor mi sem tudtunk mást csinálni vele, mint lefagyasztani.Ezért tudom, hogy milyen kiengedve. Jól fel kell keverni , esetleg habverő, vagy botmixer segít a homogenizálásban. )
Én is a házi sajtkrém készítésre voksolok, neten találsz róla részletes receptleírásokat is.
Az így készített krémsajtot használhatod desszertekhez, vagy tésztaételekhez (spenótos/sajtos/szalonnás/paradicsomos - krémsajtos olasz tésztafélék nagyon finomak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!