Lejárt kefírrel, tejföllel mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Hetek óta lejártak, a hűtőben voltak.2014. márc. 26. 14:38
1/11 anonim válasza:
Kibontod, megszagolod, megkóstolod és ha nincs baja, megeszed. A "lejárat" NEM a fogyaszthatóságot jelenti, hanem csak azt, hogy addig garantálják, hogy 100%-os minden élvezeti értéke is.
2/11 anonim válasza:
Kukába tenni. En legalábbis oda raknãm. Bar épp tegnap olvastam a Nosaltyn hogy mit meddig lehet meg felhasználni lejárta utan.....
4/11 intrepid válasza:
#1-essel egyetértek, csak kiegészíteném azzal, hogy meg is nézed, hogy nincsenek-e elszineződések rajta. Tehát ha szagra, ízre, kinézetre nem látszik baja, akkor megeheted. Ha a legkissebb kétely felmerül benned, akkor dobd ki. A kefírben maximum jobban elszaporodnak azok a jótékony baktériumok, amiért fogyasztjuk.
5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 27. 08:27
6/11 anonim válasza:
Látom, nagyon le lette pontozva. Minden nap fogyasztok kefírt, és még sosem láttam olyat, hogy egy lejárt kefír még fogyasztható lett volna, viszont olyat igen, hogy nem lejárt már romlott volt. Ezért javasoltam, hogy inkább dobja ki a kérdező.
7/11 anonim válasza:
Ja, hat itt mindenki mikrobiológus, aki belelat az elelmiszerbe, hogy mennyire romlott...... Nem baj, hogy a folyamat akkor mar nem az elején tart, ha látszik, érződik valami rajta.....
8/11 anonim válasza:
Ha van rozsdamentes főzőedényed akkor a lejárt kefirrel,joghurttal nagyon szépen ki lehet takarítani. A sütőben is elvégzi a koszos feladatokat ha van időd a fehér masszát elteríteni és várni jó két órát. Lehet komposztáló anyagként is használni.
9/11 A kérdező kommentje:
igen, igazság szerint erre gondoltam, hogy az evésen kívül mit csinálhatnék a lejárt kefírrel, tejföllel, mert jobb mindent felhasználni (ha egy mód van rá), mint a szemetet tetézni.
Utolsó, hogy lehet ezekkel takarítani?
Én csak felfelé pontoztam, lefelé nem.
2014. márc. 28. 13:18
10/11 anonim válasza:
8-as voltam.Csak felkened az edény falára a kefirt de a natúr joghurt is nagyon jó és vársz (a takarítandó anyag mennyiségétől függ) amíg dolgozik a fehér massza.A tejföl megeredt savas leve is kiváló mert a rozsdamentes edényeket ismét csillogóvá teszi. Ha a leégett sütőben akarnád felhasználni akkor több időt szánj rá kb:1,5-2 órát hiszen a leégett zsírhoz egyéb feloldásához több idő szükséges.Miért is akarnánk a zsíroldó vegyszer szagát beszívni a takarításkor és miért kellene lényegesen több vizet felhasználni az öblítéshez ha nem szükséges.Ugye ha a sütőből nem tudjuk rendesen kiszedni a vegyszert akkor az első sütésnél megesszük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!