A konyhai edényeken miért nem az űrtartalmat tüntetik (Mint régen Magyarországon: pl.5 liter. ) fel a lábas átmérője helyett?
Hmmm, én még ilyet nem láttam.
Serpenyőknél szokták az átmérőt feltüntetni cm-ben.
De más edényeknél most is az űrtartalmat tüntetik fel literben. Legalábbis, ahol én nézem, ott így van most is.
Én mostanában Ikeában vásároltam edényeket, ott fel van tüntetve a magasság, az átmérő és a térfogat is.
Nem lehet, hogy valamit elnéztél? Talán ott is volt több adat, csak nem láttad.
# 2/3
Oké kilehet számolni. De az edény magasságát hogyan állapítsa meg? Vigyen magával mérőszalagot? Az nincs feltüntetve.
Lehet, hogy azért, mert egyre több az indukciós főzőlap, ahol fontos az edény átmérője. De ez csak egy tipp.
Vásárolj olyan helyen, ahol feltüntetik.
5-ösnél a pont,
A villanytüzhely korongjainak az àtméröjéhez vannak az edények méretezve. A 28cm-esre 28-assat veszel, amelynek ürtartalmàt az edény magassàgàval döntöd el. Ami lehet 3L-es làbas, vagy 8L-es fazék is, de mind a kettö àtlòja 28-cm.
Tehàt nem EU elöiràs. Az EU-t még kisem gondoltàk, màr nagyban gyàrtotàk a villanytüzhelyeket.
Régen amikor még a nagymamàink fàval tüzeltek, nem volt fütökorong. A lemezre (platnira) akkoràt raktak amekoràra éppen szükségük volt, az ürtartalomra tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!