Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért éghet oda lábasban a...

Miért éghet oda lábasban a tej forraláskor?

Figyelt kérdés

Az a baj vele hogy akkor olyan égett szagú és ízű lesz a tej amit nem szeretünk.

Nem fut ki, maximum gázon megy és ennek ellenére néha leég néha nem, új az edény és főleg házitej - nyersen de néha forralt melegítésekor is.

Valakinek van erre valami praktikája hogy elkerüljük?



2014. febr. 18. 22:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Végig kevergetni kell, folyamatosan, az elejétől fogva, akkor nem fog odaégni :)
2014. febr. 18. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
A tejben zsír is található és az bizony képes odaégni, rakj alá alátétlemezt egy relative vastagabbat, kicsit tovább fog tartani így, de nem ég oda.
2014. febr. 18. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
100%
Anyam ilyenkor mindig egy ket kanal cukrot rak bele, es tenyleg nem eg le. Bar a logikajat nem ertem
2014. febr. 18. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem valami olyasmi lehet, hogy hőt von el a cukor az elején nem? Míg a cukor olvad, addig elvonja a hőt, elég nagy mennyiségben, de ez már fizika.
2014. febr. 18. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
Fogalmam sincs de nekunk a cukros dolog annyira bevalt hogy tejforralonk sincs, es nem is szoktuk kiobliteni elotte az edenyt. Megse szokott leragadni. Szoval hatarozottan a cukor a siker titka :)
2014. febr. 18. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Én kiöblítem hideg vízzel az edényt és végig kavargatom. Különben biztosan leég.

A cukros megoldásról még nem hallottam, de ki fogom próbálni, jól hangzik.

2014. febr. 19. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
Kiprobaltatok a cukros tejforralast?
2014. márc. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy cukrosan nem szeretem a tejet. És nem is tartom jó dolognak a cukrot bocsi.
2014. márc. 25. 20:02
 9/11 anonim válasza:
Hogy erted hogy nem tartod jo dolognak? Nem fog tole leegni, ha ettol felsz. Egyebkent nalunk hazi tej van, es ha nem rakok bele semmi, akkor se eg le, csak a zsir lemegy az aljara, es feher lesz, de egyaltalan nem eg le. Pedig csak egy sima edenyben van. Nem is kene egyebkent se sok cukrot belerakni, eleg egy kaveskanalnyi
2014. ápr. 2. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
ebben egyetértünk: én is csak házi tejet iszom. Valaki nem birja meginni mert émelyeg tőle hogy olyan zsíros. Háát. Amit azóta csináltam hogy kis mennyiséget teszek az edénybe és a legmagasabb tűzön, így csak karamellizálódik az alja, ami még elviselhető. Egyébként joghurtot csinálok belőle aminek egész más íze van mint a boltinak.
2014. ápr. 3. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!