Miért éghet oda lábasban a tej forraláskor?
Figyelt kérdés
Az a baj vele hogy akkor olyan égett szagú és ízű lesz a tej amit nem szeretünk.
Nem fut ki, maximum gázon megy és ennek ellenére néha leég néha nem, új az edény és főleg házitej - nyersen de néha forralt melegítésekor is.
Valakinek van erre valami praktikája hogy elkerüljük?
2014. febr. 18. 22:34
1/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Végig kevergetni kell, folyamatosan, az elejétől fogva, akkor nem fog odaégni :)
2/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A tejben zsír is található és az bizony képes odaégni, rakj alá alátétlemezt egy relative vastagabbat, kicsit tovább fog tartani így, de nem ég oda.
3/11 anonim válasza:
Anyam ilyenkor mindig egy ket kanal cukrot rak bele, es tenyleg nem eg le. Bar a logikajat nem ertem
4/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szerintem valami olyasmi lehet, hogy hőt von el a cukor az elején nem? Míg a cukor olvad, addig elvonja a hőt, elég nagy mennyiségben, de ez már fizika.
5/11 anonim válasza:
Fogalmam sincs de nekunk a cukros dolog annyira bevalt hogy tejforralonk sincs, es nem is szoktuk kiobliteni elotte az edenyt. Megse szokott leragadni. Szoval hatarozottan a cukor a siker titka :)
6/11 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én kiöblítem hideg vízzel az edényt és végig kavargatom. Különben biztosan leég.
A cukros megoldásról még nem hallottam, de ki fogom próbálni, jól hangzik.
7/11 anonim válasza:
Kiprobaltatok a cukros tejforralast?
8/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy cukrosan nem szeretem a tejet. És nem is tartom jó dolognak a cukrot bocsi.
2014. márc. 25. 20:02
9/11 anonim válasza:
Hogy erted hogy nem tartod jo dolognak? Nem fog tole leegni, ha ettol felsz. Egyebkent nalunk hazi tej van, es ha nem rakok bele semmi, akkor se eg le, csak a zsir lemegy az aljara, es feher lesz, de egyaltalan nem eg le. Pedig csak egy sima edenyben van. Nem is kene egyebkent se sok cukrot belerakni, eleg egy kaveskanalnyi
10/11 A kérdező kommentje:
ebben egyetértünk: én is csak házi tejet iszom. Valaki nem birja meginni mert émelyeg tőle hogy olyan zsíros. Háát. Amit azóta csináltam hogy kis mennyiséget teszek az edénybe és a legmagasabb tűzön, így csak karamellizálódik az alja, ami még elviselhető. Egyébként joghurtot csinálok belőle aminek egész más íze van mint a boltinak.
2014. ápr. 3. 21:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!