Keltészta praktikák, javaslatok?
Szia!
Épp most kel életem első buktája :)
Apukámtól kértem el a receptet, sztm a világ legfinomabb buktáját tudja sütni :)
REmélem nekem is sikerülni fog, az övé mindig nagyon könnyű, finom, puha, még másnapra sem szárad ki.
A recept:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
6 dkg cukor
3 dl tej
csipet só
A langyos, cukros tejben fel kell futtatni a 3 dkg élesztőt. Majd összedolgozni a liszttel, tojássárgájával, olvasztott vajjal, sóval. Hagyni kelni.
1 cm vastagra elnyújtani és 8,10 cm-es négyzeteket vágni belőle, megkenni lekvárral (ha tudsz, sütőlekvárt tegyél bele, a nem folyik ki), feltekerni és úgy kell a tepsibe tenni, hogy max 1 cm távolságra legyenek egymástól és az oldalukat meg a tetejüket olajjal szokta lekenni (a hajtás alulra essen).
Lángos receptet, egyszer itt találtam a gyakorin, elküldöm a linkjét, kipróbáltam, tényleg nagyon szupi.
[link] (ebből én féladagot csináltam, 6-an jóllaktunk 2x belőle)
Nagyon finom lett a bukta, nyugodtan csináld meg te is!
Én főzni nagyon szeretek, sütni nem igazán, mégis sikerült :)
1. v.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!