Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Keltészta praktikák, javaslatok?

Keltészta praktikák, javaslatok?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy külföldön élek, és íííírtóra hiányzik sok finomság, amit anyukám tud, én meg nem, mert keltészta az alapja :D Ilyenekre gondolok mint bukta, lángos stb. Szóval tudnátok jó tanácsokat adni, mire érdemes figyelni a készítésüknél? :)
2010. ápr. 1. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Épp most kel életem első buktája :)

Apukámtól kértem el a receptet, sztm a világ legfinomabb buktáját tudja sütni :)

REmélem nekem is sikerülni fog, az övé mindig nagyon könnyű, finom, puha, még másnapra sem szárad ki.

A recept:

50 dkg liszt

6 dkg margarin

3 tojássárgája

3 dkg élesztő

6 dkg cukor

3 dl tej

csipet só

A langyos, cukros tejben fel kell futtatni a 3 dkg élesztőt. Majd összedolgozni a liszttel, tojássárgájával, olvasztott vajjal, sóval. Hagyni kelni.

1 cm vastagra elnyújtani és 8,10 cm-es négyzeteket vágni belőle, megkenni lekvárral (ha tudsz, sütőlekvárt tegyél bele, a nem folyik ki), feltekerni és úgy kell a tepsibe tenni, hogy max 1 cm távolságra legyenek egymástól és az oldalukat meg a tetejüket olajjal szokta lekenni (a hajtás alulra essen).

Lángos receptet, egyszer itt találtam a gyakorin, elküldöm a linkjét, kipróbáltam, tényleg nagyon szupi.

[link] (ebből én féladagot csináltam, 6-an jóllaktunk 2x belőle)

2010. ápr. 1. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
kelttészta: meleg vízben (ne forró) vagy tejben (recepttől függ)fel kell futtatni az élesztőt. az élesztő friss legyen, adj hozzá egy pici cukrot. aztán ha felfutott hozzáadod a többi összetevőhöz, jól elgyúrod, és konyharuhával lefedve meleg helyen hagyod kelni.
2010. ápr. 1. 14:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon finom lett a bukta, nyugodtan csináld meg te is!

Én főzni nagyon szeretek, sütni nem igazán, mégis sikerült :)

1. v.

2010. ápr. 1. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!