Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tükörtojás praktikák?

Tükörtojás praktikák?

Figyelt kérdés
Ki hogyan készíti el? Van vmi titkos adalékotok, vagy módszeretek amivel elkészítitek ezt a fantasztikusan finom ételt? :)
2011. márc. 15. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Én zsírban csinálom, sertés, liba stb. Kis serpenyőben csinálom, teflon. Ha jó meleg a zsiradék, ebbe ütöm a tojást. Vigyázok, hogy ne fakadjon el a sárgája. Kis sót teszek rá. Addig sütöm, mig a fehérje megsül. de a sárgája még lágy. Rázogatom a serpenyőt, és kész.Sem letakarni, sem megforditani nem szabad, mert azért tükörtojás, hogy lásd magad benne, mint a tükörben. Kis piros paprika, bors mehet rá, más nem kell. Élvezd a tojás izét. Mártogasd a finom sós sárgáját ropogós friss péktermékkel.
2011. márc. 15. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Majdnem úgy mint az első csak én lassan kanalazom a tetejére a zsiradékot míg meg nem sül.
2011. márc. 15. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Ha locsolgatod forró zsiradékkal, akkor behomályosodik a tükör- megsül a sárgája is. Az első az igazi.
2011. márc. 16. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Nálam változó. Általában olajban sütöm, úgy, hogy a széle ne piruljon meg, csak a fehérje süljön meg, a sárgája pedig folyjon. Hármat szoktam sütni egy vacsorára, néha megfordítok egyet és pár másodpercig úgy sütöm (vigyázva, hogy a sárgája továbbra is folyékony maradjon). Néha meg sajtot reszelek a tetejére, vagy az előtte kisütött császárszalonna zsírjában sütöm a tojást. Néha meg sonkaszalámit teszek alá, arra ütöm a tojást és úgy sütöm meg (+ sajt is jött ehhez, ha olyanom volt). De volt, hogy virslit karikáztam mellé.
2011. márc. 16. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Én meg langyos olajba ütöm bele,és szépen lassan sütöm!Akkor nem lesz buborékos a fehérje,és nem pirul hirtelen az alja!
2011. márc. 17. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Most nem azért, de ki pontozta le az elsőt? Nekem folyt a nyálam, ahogy olvastam. Most eszek!!!
2011. márc. 17. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
86%

Én nem szeretem, ha a tetején a fehérje "kocsonyás marad" ezért én tartalékon sütöm ezt a tojást és lefedem. Így nem kell locsolgatnom olajjal a tetejét és szép lesz a teteje is..és folyékony a sárgája.

Van hogy sütünk hozzá szalonnát, arra megy a tojás és a végén megszórom a tetejét sajttal (melegen, hogy ráolvadjon). Aztán sütök még mellé hasábkrumplit.


Ezt így egyben nagyon imádom :)

2011. márc. 17. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
2011. márc. 25. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!