Napi 800 Ft-ból ki lehet jönni úgy, hogy fogyúkúrás/egészséges legyen az étrendem?
1 főre.
Tudnátok írni pár napot, amikorra ez elég?
Lehet hideg/meleg kaja is, főzés nem akadály.
Úgy is oké, ha mondjuk egy hétre előre vásárolok, és utána azt beosztom (akkor 5600 Ft van egy hétre, viszont pluszba nem tudok venni semmit, ha közbejön valami)
Reggelinek zabkása, + kevés dió, mazsola. (150)
Tízórai gyümölcs (100)
Ebédre mondjuk csilisbab (benne répa, kukorica, hagyma, paradicsom) hús nélkül (olcsóbb ) (350)
Uzsonna kenyér + joghurt/ kefir (110)
Vacsira saláta (200)
Az árak amennyiéhez én veszem őket a fővám téri csarnokban illetve alatta az aldiban. Nem nagy adagok, de elégnek kell lennie, viszont mivel egy adagot nem éri meg főzni (és általában egy csomagból három fogyókúrás adag kijön) ezért ilyenkor három napig ezeket eheted.
Másik olcsó ételek: pizza házilag, zöldségekkel, főzelékek, tartalmas levesek (benne krumpli vagy tészta, lencse, bab vagy olcsó hús, gyökérzöldségek), édes főételek pl szilvásgombóc (házilag), tészta és mindent bele szósz, rizses hús (savanyúval), rakott krumpli, paradicsomos káposzta- ezek egész jók maguktól is, de érdemes mindenhova plusz zöldséget is gondolni, a rost eltelít, javítva az emésztést, és persze a zöldségekben van a vitamin!
Mi ketten eszünk egészségesen, főleg zöldségeket, + hüvelyest, rizst, krumplit, tésztát, gyümit, kevés magot heti max 8000 forintból. Egy ételből mindig négy-hat kisebb adagot főzök, azt veszem, ami épp olcsóbb, és mindig van egy kis tartalékom itthon.
Utolsó, leírsz egy 900 forintos napo adagot, majd mondod, hogy ketten esztek heti max 8000-ből.akkor ez a hétvégi menü, hétköznap meg zsemle-parizer diéta van?
Egyébként milyen joghurt vagy kefir az, ami kenyérrel együtt megvan 110 ftból? A főttételbe beleszámolod a fűszer, zsiradék árát is? A csilisbab sántít,hacsak nem elég neked egy óvodás adag ebédre...
Hát, pénteken pl rizst ebédeltünk úgy, hogy mellé fél parpüré, egy kis babkonzerv és két marék káposzta volt összefőzve egy evőkanál curry fűszerrel (hűtő takarító művelet). Kettőnkre kell két deci rizs (50), egy csipet só (olajat nem raktam alá), a parpüré fele 50, a babkonzerv 400, a káposzta az egész fej 400, ez a negyede se volt, tehát 100, a fűszer 150 az egész zacskó, kb a harmada kellett tehát 50, csipet só, csipet cukor, némi víz meg fejenként egy kis nyers répa (200/ kiló, 20 deka:40) tehát hétszáz forint a főétel. Egy kiló kenyér 200, ez két napra elég tehát napi 100, rajta margarin, havi egy doboz (200 => 10), hozzá napi egy paprika, paradicsom vagy fél uborka (ami épp olcsóbb, kb 80 forint egy napra) ezenkívül gyümölcs, heti 500 forint (napi 80), kb két kiló vegyesen most alma, banán, mandarin, narancs. Ha nem kenyér, a zabkása, amit leírtam, ugyanennyiből kijön. Napi egy ezres alatt vagyunk, meg egy nagyon kis ez meg az minden héten.
A párom tanuló, én tanulok és részben dolgozom, heti kétszer sportolunk. Megértem, hogy nem hiszed el, de nekünk ennyiből kijön, néha még a nasi is belefér, hétvégén olcsó sütit sütök, a tescós fekete teát isszuk (kb 10 forint egy filter, vagy annyi se, óriási dobozban van, hónapokig elég). Nem hiszem, hogy kifejezetten rosszul élnénk, nem éhezünk, kapunk elég tápanyagot. Persze, tudnék többet költeni, de most nincs miből.
A lángos, ha rendes zsírban/hidegen sajtolt olajban/olívaolajban sült, mondjuk nem fehér lisztből készült teljesen jó diétás eledel. Amikor diétáztam, a szénhidrátot csökkentettem, és pörköltöt ettem kolbásszal. 15 kilót ledobtam. De én a szénhidráttól meg a cukortól hízok, a zsírból meg energiát nyerek. Neked is tudnod kell, Kérdező, mi számodra az egészséges.
Egyébként szerintem ki lehet hozni 800 forintból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!