Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt tojás héja tépi a fehérjé...

Főtt tojás héja tépi a fehérjét amikor hámozom. Mit rontok mindig el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 17. 15:28
1 2 3
 21/23 Deflohelp ***** válasza:
100%

Hasonló kérdésekre adott válaszban sokan írtak a sózott vízben főzésről és utána

a hidegvízben lehűtésről, de senki nem említette a tojáskiszúró használatát.

Főzés előtt a kiszúró tűhegyével parányi lyukat kell csinálni a tojás héján.

2016. jan. 21. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/23 Rodryga válasza:
100%

A titok nyitja, hogy a tojás héját alaposan össze kell törni. Vagy végig görgeted a tenyereddel az asztalon, vagy a videóban látható módon csinálod.


https://www.youtube.com/watch?v=8eKXslTBZ7s

2016. jan. 22. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/23 anonim ***** válasza:
0%

Eleve SZÁZNAPOS TOJÁSOKAT kell vásárolnod, azokkal semmi gond nem lehet! (Azt még hámoznod se kell, csak zutty, úgy, ahogy van, már fogyaszthatod is!...)

Tovább egyszerűsítheted a dolgot, hogy előbb veszel néhány ezer drb. nyerstojást, aztán elásod őket a kertben, és 100 naponként előásod a szükséges mennyiséget! (Igaz, hogy így néhány éven belül, már többszáznapos tojásaid lesznek, de annál jobb! Azoknak a héja már tutira nem fog hozzátapadni a fehérjéjéhez…


Jó étvágyat!

2016. jan. 22. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!