Nektek sikerül szépen megpucolni a főtt tojást? Tippek hogyan jöhetne le szépen a tojás héja?
Figyelt kérdés
Mindig van 1-2 db amiről nagyon rondán jön le a héja.
Sót teszek a vízbe. Amikor megfőtt akkor pedig rögtön hídeg vízbe teszem.
2014. febr. 11. 08:54
1/9 anonim válasza:
Nekem sem mindig sikerül, de azért nagy általánosságban igen, ha a tompa felénél kezdem feltörni, majd körbe -körbe ütögetem, hogy mozaikos legyen. a tenyerem között megböngyörgetem, és a tompa résznél kezdem lebontani. a hártyával együtt szépen le szokott jönni.ha vékony vízsugár alá teszem pucolás közben, akkor még jobb az eredmény.
2/9 anonim válasza:
Jó a módszered, de arra is figyelj, hogy öregebb tojásokat főzz meg, mert a frissek hártyája még jobban tapad a héjhoz, azokat sosem lehet olyan szépen megpucolni.
3/9 anonim válasza:
Amikor forr a viz, tegyel bele egy kis ecetet is, ne csak sot! Nem fog erzodni, ne aggodj, de hibatlanul, szinte egy az egyben lejon a hejja. Es igen, friss tojas legyen, de gondolom ezt nem kell kulon mondani.;)
4/9 anonim válasza:
Pont a friss tojást sokkal nehezebb megpucolni... ,ahogy jól írja a második hsz.
5/9 anonim válasza:
Jó módszereket írtak az előttem szólók, de a nagyon friss tojásnál egyik sem válik be, sajnos.
6/9 anonim válasza:
Nekem könnyen és gyorsan megy.
Én úgy szoktam, hogy mikor kész a tojás, akkor belerakom fazékkal vizzel együtt a mosogatóba és csapból folyatok bele jó sok hideg vizet, mert ettől egyből kihül és meg birom fogni a tojást. Ezután késsel megkopogtatom mire megreped a héja. És már hámozom is, egybe le tudom szedni gyorsan az egész héját róla mindig.
7/9 anonim válasza:
A 6-os módszer is nagyon jó!
Csak sajnos nagyon friss tojásnál az sem válik be. Mondjuk ha boltból veszed a tojást, szinte soha nem nagyon friss, úgyhogy próbáld ki a leírtakat, 90%-ban be fognak válni.
8/9 anonim válasza:
Persze a friss tojas alatt nem a "tyuk alol kikapott" tojast ertettem. Nekem a bolti a friss, nem is gondoltam tyukokra.;)
9/9 anonim válasza:
Miután megfőzted a tojást, rakd hidegvizbe.Ha lehűlt, Törd meg a tojást a tompább végénél, szedd le a szilánkokat, hogy egy 2-3 centis lyukat kapj. Vegyél egy kiskanalat, és csusztasd be a tojás es a héja közé. Rogton lejön a héja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!