Olyan kaja amibe sok tojás kell (tojáspörkölten, rántottán, omletten főtt tojáson stb kívül)?
tejespite, rizskoch,madártej, rakottkrumpli, töltött tojás, tojáskrém, stefánia vagdalt, bundáskenyér, tojáslikőr, madártej, ha csinálsz valamilyen főzeléket pl spenót ahhoz feltétként simán elfigy 2/fő, tojásleves, tojáskrém
egyik nap csinálsz:
tojásleves 4db tojás, rántott hús (2db tojás) krumplipürével, piskóta csokival (4db tojás)-10db el is fogyott egy ebédnél
másik nap gulyásleves csipetkével gazdagon 2db tojás, utána rizskoch 2db tojás vaniliapudinggal, vacsora bundáskenyér 2db tojás reszelt sajttal itt 6db tojás fogyott már 16nál járunk:)
másnap reggeli tojáskrém 6db tojásból 4 főre, ebéd paradicsomleves csipetkével 2db tojás, majd sült tojásos rizs 4db tojás itt 16 db tojás fogyott el egy nap alatt és változatosan már 32db-nál járunk
másnap reggeli tükörojás paradicsommal fejenként 2db
ebéd májgombócleves, rakottkrumpli csalamádéval
már el is fogyott 3-4 nap alatt 30 db tojás és még nem is csináltál stefánia vagdaltot, fasírtot vagy hasonlókat:)
Jó étvágyat hozzá:)
A tojás normál hűtőbe kb. 2,5 - 3,0 hétig is símán elvan, rakd dobozba, és be a zöldséges rekeszbe!
De végülis még száraztésztát (levestészta) is gyúrhatsz vele, vagy ha nincs rá időd, de van olyan kis nyugdíjas szomszédasszony aki felvállalja, megveszed hozzá a lisztet, szívesen megcsinálja neked. Abban a formában már könnyebben tudod tárolni is, ha ez a beindult tojás-áradat hosszabb ideig tart.
Én a gall konyha egyik remekét a quiche-t szoktam, jóval több tojást tartalmazó töltelékkel készíteni. (Ami az olaszoknál a pizza, a galloknál ez a quiche)
A barátaink is szeretik, néha külön kérés, hogy ha vendégségbe jönnek, ezt süssek. Könnyen elkészíthető, és míg sül a sütőben, addig lehet a többi házimunkát végezni...
Töltött tojás
Megfőzöd a tojásokat, hosszában félbevágod, a sárgáját összetöröd. Előtte áztass be pár zsemlét, jól nyomkodd ki, tedd bele az összetört sárgákat, fűszerezd ( só,bors, mustár) tejföl , keverd össze, és ezt a masszát töltsd vissza a tojásokba és mellé, süsd meg. Jó étvágyat!
Tojás fasírt
Hagymát kockázol(1 közepes fej), dinszteled s ráütsz 8-10 db felvert, sózott tojást.
Amikor megsült teszel hozzá zúzott fokhagymát, borsot és zsemlét (ahogy a sima fasírthoz) + 1 nyers tojást.
Összedolgozod. Golyókat formázol belőle és beleforgatod a zsemlemorzsába.
Nagyon finom, szerintem :)
Nálunk gyakran van.
Jó főzelékhez, vagy krumplival önálló kajának is tökéletes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!