Keményre főtt tojás hány napig tárolható hűtőben?
Megpucolva vagy héjában? Mi mindenre lehet felhasználni? Pl. reggelihez szendvicsre, zöldségekhez keverve ebédhez köretnek....
És még?
Héjában akár egy-két hétig is eláll, de én nem tartanám ennyi ideig, max. másnapig. Tojást fözni pár perc, nem érdemes sokat elöre elkésziteni.
Ha a googleba beadod, hogy fött tojás, rengeteg ötletet kapsz.
nézd meg a húsvéti recepteket;)
de pl pörköltet, tojáskrémet, rakott krumplit, Stefánia-vagdaltat, lengyel tojást, kaszinótojást, töltött tojást, rántott tojást csinálhatsz, mehet melegszendvicsre és pizzára, töltött lángosba
Én jóízűen még a tegnapi főtt tojást enném meg, tobább nem tartogatnám.
Bármilyen rakott ételbe beleteheted, vagy töltelékbe, esetleg salátába. Melegszendvicshez is jó, tojáskrémnek is elhasználhatod, vagy pizzafeltétnek.
Én is max. 3 napig és kizárólag héjában!
A felsoroltakon kívül még készíthetsz hideg-salátát is:
4 főtt tojást, 2 almát megpucolva, ezeket összedarabolod, hozzá kb. 10-12 cm kígyóuborkát, (vagy 3-4 db. ecetest) is hozzádarabolsz, ha van főzött (hideg) borsó, esetleg saláta felcsíkozva, ezeket leöntöd vagy tartárral, vagy joghurt (kefír). A hűtőben 2-3 óra alatt összeérik.
csak húsvétkor szoktam pár napig a hűtőben tárolni, de igyekszem gyorsan felhasználni akkor is.
majonézes salátákba, füstöltsprotnival összetörni, mustárral ízesíteni, pirítósra kenve.
tojáskrém majonézzel, de esetleg a tojáspörkölt is szóba jön ilyenkor.
egyéb alkalmakkor frissen főzöm a tojást, nem tartogatom főzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!