Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt tojás héja tépi a fehérjé...

Főtt tojás héja tépi a fehérjét amikor hámozom. Mit rontok mindig el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 17. 15:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
# 5,6,7 írja jól. A főtt tojást vagy a vízben kell kihűlni hagyni, vagy azonnal hideg vízbe kell tenni. Ugyanis, ha a még meleg tojáshéjról elpárolog a víz és elszívja a folyadékot az alatta levő rétegekből is, akkor a tojás fehérje és a tojáshéj között levő hártya a besűrűsödő és ragasztó hatású fehérje-oldat miatt odaragad a főtt tojásfehérjéhez. Ugyanez lép fel a főtt krumpli hámozásánál is, csak ott a besűrűsödő csiriz (burgonyakeményítő) miatt.
2016. jan. 17. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
60%
Konyhán dolgozni valami alapdolog mostanában? Nem tudtam
2016. jan. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
35%

# 12/12


Alapdolog, kb diák koromban nyomtam én is.


Nem árt pár helyen megfordulni, ha élettapasztalatot szeretnél szerezni.

Tudod az nincs benne a tankönyvekben, és a tanárok se mondják.

2016. jan. 17. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
80%
Alapdolog egy lóf4szt, a kérdező kérdezett valamit, te meg hoztad az ügyeletes megmondóember szerepét. That's all.
2016. jan. 17. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
legjobb az egy hétnél öregebb tojást főzni, pucolni. hideg vízbe tenni. a főzés-vízbe én szoktam tenni egy kávéskanál sót 6-8 db tojásnál. a csak pár napos tojást azt tényleg rémálom pucolni.
2016. jan. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
#16-nak van igaza! Ne friss tojást főzz! A meleg-hideg vizek a cseréje nem fog olyan jelentős változást hozni.
2016. jan. 17. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy az egész friss tojással nincs mit tenni... Ilyen gondom nincs, egyszerre 150-200 tojásunk van s mindig a legöregebbeket esszük. Sót nem pazarlok erre, hidegvíz, lelkes megropogtatás és gyorsan lejön a meleg tojásról a héj. A tojáson is múlik valami, mert régen a pont ugyanolyan módszerrel az egyik borzalmas volt, a másik tökéletes.
2016. jan. 17. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

A so azert kell - lehet a fozovizbe tenni - hogy ha meg van repedve a tojas, akkor nem folyik szet a feherje fozes kozben.

En fozes utan - kb 10-12 perc - megroppantom a hejat kicsit, es hideg vizet ontve ra hagyom kihulni. A heja szinte egyben lecsusszan rola.

2016. jan. 19. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim válasza:
Miután megfőzted a tojást, rakd hidegvizbe.Ha lehűlt, Törd meg a tojást a tompább végénél, szedd le a szilánkokat, hogy egy 2-3 centis lyukat kapj. Vegyél egy kiskanalat, és csusztasd be a tojás es a héja közé. Rogton lejön a héja.
2016. jan. 19. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
Miután megfőzted a tojást, tedd folyó hidegvíz alá amíg le nem hűl. Amúgy minél nagyobb belül a lyuk annál romlottabb a tojás, emiatt is marad a víz felszínén ha már romlott.
2016. jan. 19. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!