Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi vaj készítése? Persze...

Házi vaj készítése? Persze házi tejből.

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 21:03
1 2
 11/14 anonim válasza:
Bármit megvásárolhatunk,mégis otthon sütünk, főzünk.Én is szívesen kipróbálom az ajánlott receptet.
2010. márc. 24. 08:52
 12/14 A kérdező kommentje:

22.19-es. De jó a bolti, de modjuk abból sem veszek nagyon régóta dobozosat, szendvicsnek inkább teavajat használunk.

De miért lenne baj az ha én kisérletezni akarok?

Pl.: nagyon finom házi túrót csinálok.

Gondoltam megpróbálkozok a vajjal is és hogy itt kapok valami jól bevált receptet!

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2010. márc. 24. 08:59
 13/14 anonim válasza:
Olyan helyről kellene tejet szerezni fejés után.At hideg helyre kell betenni és a hideg hatására feladja a fölét.Azt kell begyűjteni,mert abból lehet vajat csinálni.Mi azután beraktuk egy 5 literes befőttes üvegbe és ráztuk.Addig mig olyan csomók válltak ki.Utánna már egy nagy edényben kavartuk,mig össze nem állt.A bolti meg sem közeliti izben azt.Talán a Pennyben árulnak 2odkg-s lengyelt most ami izben hasonlit.
2010. márc. 24. 13:05
 14/14 anonim válasza:
a bolti tejből elég nehezen fogsz vajat csinálni mivel az pasztőrözve és fölözve van. a házi tejből meg nem érdemes ilyeneket csinálni. nekünk tejfeldolgozó üzemünk van és láttam azt az iszapot amit ilyenkor kitisztítanak a tejből, azóta nem iszom nyerstejet. a legjobb ha jóminőségű tejszínt megveszed és addig kevered egy robotgépel míg össze nem áll. ilyenkor leöntöd utána a savót, és tovább gyúrod hogy az összes kis savóbuborékot eltávolítsd belőle. ja és a tejfölös dolog az pocséklás, mivel a tejből vagy tejszint csinálnak vagy tejfölt és a tejfölnek van egy beállított zsirtartalma, ami igazábol a tejszin. ez olyan mintha sós vízzel sóznád az ételt.
2010. ápr. 9. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!