Házi szaloncukor készítése gyerekeknek? (lent)
A kekszes tényleg jó :) Ha marad ki darált kekszem szerintem meg fogom csinálni, kösz az ötletet :)
Ha be tudsz szerezni marcipán masszát akkor abból is tudsz csinálni szaloncukrot. Kis kockákra vágod vagy ki is lehet szaggatni valami apróbb süti formával és olvasztott csokiba mártod. A másik ötletem a praliné. Felolvasztasz egy tábla bármilyen csokit (tényleg bármilyet a fehér csoki meg a tortabevonó is jó hozzá) ha felolvasd egy táblához kb 1 ek. étolajat öntesz (szép fényes lesz tőle) és az olvadt csokiba belekeversz bármilyen aszalt gyümölcsöt, szilvát, barackot, fügét, stb. Tehetsz bele kandírozott narancsot vagy meggyet is és bármilyen olajos magvat, mogyorót, földimogyorót, diót, stb. Lehet vegyesen is lehet csak gyümölccsel is vagy csak magvakkal. Ha jól összekeverted akkor kanállal sütőpapírra kis halmokat teszel és kb 15 perc alatt megdermed és le tudod venni a papírról. Muffin papírba rakhatod vagy csak simán egy szép dobozba vagy be is csomagolhatod mint a szalon cukrot. Szerintem ez a legegyszerűbb és nagyon finom meg ajándékba is adhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!