Lehet állott a (Kotányi) vaníliarúd a csomagolásában? A ti házi vaníliás cukrotok illata ugyanolyan, mint a boltié?
A minap "beruháztam" rá, és vettem egy csomaggal. Szerettem volna vaniliás cukrot készíteni, aminek azt hittem, olyan illata lesz, mint a kis csomagos bourbon-vaniliás cukornak.
Összedaráltam egy adag cukorral, de nagyon kellemetlen szaga lett. Áll azóta egy fedett üvegben, és ugyanolyan büdös. Vagy a kis csomagos Oetker-es van.cukor is aromával van felturbózva?
Nagyot csalódtam. Biztos nem én rontottam el, hol is lehet ezt elrontani...De akkor állott, netán romlott lehetett a csomagban a rúd? Esetleg az eredeti vaníliának tényleg ilyen az "illata"?
Hallottam úgy is, ahogy te készítetted, vagyis a héj is ledarálásra került. De úfgy is hallottam, hogy csak a magok, a héj pedig beleszúrva a cukorba, egészben.
A van.rúd csomagolásán milyen dátum volt? Amikor kibontottad jó, kellemes illata volt? Nem lehet, hogy kávédarálón daráltad le, és benne maradt a kávé szaga, és attól kellemetlen?
Igen, úgy csináltam, ahogy mondjátok. :(
Amikor kibontottam, sem tűnt olyan kellemes illatúnak, mint amire vártam.
A csomagolása szerint 2012-ig jó (lett volna).
Abban is lehet vmi, h talán a darálómnak a szaga maradt benne. Ez nekem is megfordult a fejemben. Pedig pl. kávét még sosem látott. A turmixgépemhez adták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!