Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi vaj készítése? Persze...

Házi vaj készítése? Persze házi tejből.

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 21:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A vajat tejSZINböl lehet késziteni, tejfölböl nem. A tejszint addig kell verni, amig összeáll a tetején a tejzsir és alul kiválik a savó.
2010. márc. 22. 21:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Működik. Van szeparátorod, vagy legalább köpülőd?
2010. márc. 22. 21:27
 3/14 anonim ***** válasza:
Házi tejből szerintem nem tudod megcsinálni, hiszen ezeket lefölözik. Oké, az a tejföl, de a tejszínt is valahogy úgy csinálják, hogy még előtte kiveszik a tejből (bocs ha hülyén fogalmazok). Szóval a tejszínből kell készíteni. Én régen cukrász tanuló voltam, és egyszer tankonyhán fel kellett vernem a tejszínt habbá, csak nagyon elbámészkodtam, és a végén félig-meddig már vaj lett belőle :D
2010. márc. 22. 21:31
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát a 21.31-es cukrásztanuló nem figyelt oda az órán :)
2010. márc. 22. 21:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor a felforralt házi tej föléből csináltam vajat. Egyszerűen egy tálban elkezded először a kézimixer alacsony fokozatán keverni a tejfölt (különben nagyon szétcsapkodja), aztán ha kezd sűrűsödni, akkor 2es fokozaton lehet folytatni, és egy idő múlva kiválik az író. Nem ötperces játék, de beválik! Keverheted egész keményre is, de vajkrém állagúra is meg lehet hagyni. :D
2010. márc. 22. 21:36
 6/14 anonim ***** válasza:

Forralt tejből nem lehet jó vajat készíteni,sem tejfölből.

Ha vajat akarsz,akkor több liter tejet kell venned.A tetején összegyűlő tejfölről a tetejét vékonyan szedd le,ez a tejszín.Ezt addig vered habverővel ( géppel),míg össze nem sűrűsödik egészen,és kiválik belőle a savó.

A kész vajat tedd egy szűrőbe,és hagyd a savót teljesen kicsurogni belőle.

A visszamaradt tejről pedig szedhetsz tejfölt.

2010. márc. 22. 22:10
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi, hogy megkérdezem : neked a bolti vaj nem jó???...

És ezután a ruhákat is otthon fogod szőni, amihez magad termeled a lent/kendert, amit otthon fogsz tilolni és magad készíted a fonalat is hozzá???...

Javaslom, hogy készítsetek magatoknak jurta-házat (szigorúan otthon készített gyapjú takarókból) és költözzetek egy patak mellé, hogy legyen hol mosni...

2010. márc. 22. 22:19
 8/14 anonim ***** válasza:
21:34-es vagyok, hát lehet, hogy nem figyeltem :) De már régen is volt, 6 éve, és be sem fejeztem, szóval asszem nem bűn, ha nem tudom pontosan, hogyan nyerik a tejszínt, amiből a vaj lesz :D
2010. márc. 22. 22:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Vagyis 21:31-es, na :) Most sem figyeltem :)
2010. márc. 22. 22:26
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem kötekedésből írtam, cukrásztanuló! :)
2010. márc. 22. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!