Hogyan olvasszak csokoládét?
Ti hogyan szoktatok, milyen praktikákat alkalmaztok? Ma csináltam cakepop-ot. Vízgőz fölött olvasztottam, kb. 3 darabot tudtam szépen megcsinálni, addig volt jó folyos a csoki, de utána besűrűsödött és elkezdett csomósodni. Illetve amikor folyos volt, nem volt elégge az, szóval nem is kaptam szép sima felületet. Hogyan lehetne még folyosabbá tenni? Mit csináljak, hogy folyos is maradjon és ne kezdjen besűrűsödni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én mikróban olvasztom, alacsony fokozaton. Közben figyelem, hogy mikor kezd olvadni. Akkor összekeverem és felolvad teljesen. Egy kis olajat keverek bele, attól még folyósabb és fényes lesz.
Ha kezd dermedni és sűrűsödni, akkor visszateszem kicsit a mikróba, átkeverem, és utána folytatom a többi bevonását.
Mindig jó minőségű étcsokit használok. 60-70%-osat. Szerencsi nagyon jó, de a Tibit is használtam már.
Hát ne melegítsd addig, hogy besűrűsödjön!
Szájjal ellenőrizd, az ajkaid elég érzékenyek, kb olyan, vagy csak egy picit legyen melegebb a csoki. Kanállal egy picit tegyél rá.
Ha bárhol, az edény falánál ennél melegebb, akkor keverd gyorsabban, hogy egyenletesebben melegedjen.
Ne érjen bele az edény a fövő vízbe, csak a gőzbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!