Mindenkinek felpúposodik a mézeskalácsa? Ízre finom az enyém is, de mivel most dekorálnék vele, nem örülnék, ha felpúposodna, hanem szép laposnak kellene maradnia.
Nekem sem lapos soha.
Csak ha vékonyra nyújtom a tésztát, de akkor meg kemény lesz.
Kicsit nagyobb lesz, de nem púpos, hanem egyenletesen vastagabb. Világéletemben takarékosan bántam a sütőporral, mert nekem így vált be, 1-2 csipetnél többet nagy adag tésztába sem tettem soha.
A mézeseim olyan alakúak, mint általában a képeken, szépen dekorálhatók, sosem púposak. Csak a sok tojásos sütik púposodnak, ha véletlenül teszek beléjük sütőport (illetve én szódabikarbónát), de azokba nem kell ilyesmi, úgy tapasztaltam, elég a tojás a jó állaghoz s emelkedéshez.
Keress olyan receptet, ami direkt dekorcélokra van. Vagy ha nem eszitek meg, akkor mézeskalácsnak se muszáj lennie. Sólisztgyurma fűszerrel? Az illat meglenne és a kinézet is. Bár attól függ mire kell. :D
Amit én szoktam sütni, az csak kicsit megvastagszik, egyenlegesen és lapos lesz a széleit leszámítva. És nem is ehetetlenül kemény. De sajnos nem ezt a receptet keresed, mert nem igazán jó dekornak, építkezési célra pl tök rossz. :D
Amúgy tapasztalatom szerint sok múlik a sütőn. Egy sokfunkciós villanysütővel könnyebb elérni a vágyott eredményt, mint gázsütővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!