Tudtok finom, szép süteményeket? (ne tortát)
A méteres kalács sokak szerint szép...
Vagy a fantás süti.
Vagy a diós kosárkák.
stb.
mégis milyenre gondolsz? túrós, csokis, lekváros, piskóta, száraz, linzertészta, apró darabos, vagy olyan amit nagyobbra vágsz vagy milyen legyen?
millió millió receptet tudok neked gyorsan írni, csak adj valami támpontot :)
pl. akár azt hogy mi van otthon és abból összehozunk valamit :)
Legjobb lenne a csokis.Ne legyen aprósütemény.
Köszi!
Kinder pingui, 3bit, snickers, Rigó jancsi, Banános- csokis szelet, kinder bueno, csokis-mogyorós süti, csokis-mandulás süti, Trudi muffin, csokis kosárka, brownie, csokis-citromos keksz, cookie, zebrakeksz, fatörzs, csokis tekercs, dobos szelet, kakaós csiga, somlói, keksztekercs, kekszgolyó, kókuszos- csokis muffin
hirtelen ezek jutottak eszembe, válassz (akár többet is) és szívesen leírom :)
Utolsó, köszi a válaszokat! :)
Megkérhetlek rá h leírd a rigójancsi és a kinder pingui receptjét?
Előre is köszönöm.
Rigó Jancsi:
60 cm széles sütő tepsijében szoktam 6 tojásos piskótát sütni. Most kakaósra lesz szükséged (ha ennek is kell a receptje, kérlek írj :)
a piskótát félrerakod, hogy hűljön, majd középen kettőbe vágod.
8 dl tejszínt habbá versz és hozzákeverünk egy pici vízben felmelegített 1 csapott ek zselatint. (2 jó kanálra valót félreteszel egy kis tálkába)
6 dkg kakaót összekeversz 12 dkg vaníliás cukorral és ezt lassanként a tejszínhabhoz kevered. (én csak ilyenkor szoktam beletenni a zselatint, hogy ne kössön össze túl korán)
Leteszed az egyik piskótalapot egy tálcára, rákened a kakaós habot, majd vékony rétegben a fehéren hagyott habot is. Aztán erre jön a másik piskóta tészta és végül leöntöd a tetejét vízgőz felett felolvasztott csokoládéval. (kb. 15 dkg-t szépen el tudsz rajta kenni)
Kinder pingui:
szintén olyan piskótát kell sütni mint a Rigó Jancsihoz.
1 csg étkezési zselatint áztass be 6 ek vízbe, 5-10 percig hagyd állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön kevergetve oldd fel, hogy áttetsző zselét kapj.
Közben 1 liter Hulalát kemény habbá versz, elfelezed és belekevered a zselatint, valamint belecsurgatsz 1 ek mézet. Az egyik piskótalapra rékened ezt a krémet, majd hűtőbe teszed.
Gőz felett olvassz fel 15 dkg csokit, 1 ek vízzel, 2 ek olajjal és 10 dkg margarinnal (ezt is kenheted a Rigó Jancsi tetejére és akkor szépen lehet vágni, nem fog törni)
Kiveszed a hűtőből a sütit és ráteríted a csokis krémet. Ismét tedd a hűtőbe dermedni.
Amikor a csokis réteg megdermedt, akkor a tejszín másik felét (amibe szintén tettél zselatint és mézet) kened rá a sütire. Erre kerül a második lap, amit szintén egy adag csokival borítasz be.
Majd újra hűtő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!