Hogy kell finom rántotthalat sütni úgy, hogy a húsa szép fehér legyen?
Attól függ, milyen vastagra van szelve a halhús:
- ha olyan hártyavékonyra van szelve, akkor bizony elegendő neki annyi idő, mint amikor a rántott sajtot sütöd
- ha kb. egy-másfél cm vastag a halhús, akkor egy kicsit lassabban, kb. mint a rántott disznóhúst sütöd
- hallal nem lehet gond, ha a szavatosságával nincs gond
Ha üveges, akkor nincs egészen átsülve.
Vagy hosszabb ideig süsd, vagy kisebb lángon.
Ha fagyasztott halból készited, akkor elöször forró oljaban süss rá kerget és utána kisebb tüzön lassan párold.
valójában nem mindegy, hogy filézett fagyasztott halat sütsz, vagy pl egy pontypatkót. a tengeri halak hamarabb sülnek, így azokat jó forró olajban /zsírban kell hirtelen sütni. ha már a panír kezd aranybarna lenni, akkor azok belül is átsülnek.
a gerincesekkel óvatosabban kell bánni, kicsit továbbb kell sütni, és többször is megfordítani sütés közben. az első pár perc erős tűz után , kissé mérsékelve kell folytatni a sütést. érdemes egyet kivenni, és a gerinc mellett villával leválasztani egy darabot, meggyőződve, hogy ott is átsült-e. ha még ott "üvegesnek " látszódik, kell egy kis idő még neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!