Hogy kell finom rántotthalat sütni úgy, hogy a húsa szép fehér legyen?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Attól függ, milyen vastagra van szelve a halhús:
- ha olyan hártyavékonyra van szelve, akkor bizony elegendő neki annyi idő, mint amikor a rántott sajtot sütöd
- ha kb. egy-másfél cm vastag a halhús, akkor egy kicsit lassabban, kb. mint a rántott disznóhúst sütöd
- hallal nem lehet gond, ha a szavatosságával nincs gond
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha üveges, akkor nincs egészen átsülve.
Vagy hosszabb ideig süsd, vagy kisebb lángon.
Ha fagyasztott halból készited, akkor elöször forró oljaban süss rá kerget és utána kisebb tüzön lassan párold.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
valójában nem mindegy, hogy filézett fagyasztott halat sütsz, vagy pl egy pontypatkót. a tengeri halak hamarabb sülnek, így azokat jó forró olajban /zsírban kell hirtelen sütni. ha már a panír kezd aranybarna lenni, akkor azok belül is átsülnek.
a gerincesekkel óvatosabban kell bánni, kicsit továbbb kell sütni, és többször is megfordítani sütés közben. az első pár perc erős tűz után , kissé mérsékelve kell folytatni a sütést. érdemes egyet kivenni, és a gerinc mellett villával leválasztani egy darabot, meggyőződve, hogy ott is átsült-e. ha még ott "üvegesnek " látszódik, kell egy kis idő még neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!