Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kell csinálni a pácolt...

Mit kell csinálni a pácolt hússal pácolás után?

Figyelt kérdés
Én a pácba mindenből rengeteget rakok, olaj, hagyma, fokhagyma, fűszerek és szerintem azzal nincs is gond, csak nem tudom pácolás után mit érdemes csinálni. Én nem szoktam a pácot elpazarolni egyszerűen fogom az egészet és tepsibe öntöm, tetejére krumplit rakok, így a köret is megsül vele együtt, majd be a sütőbe. Finom szokott lenni, de túl tömény, és máshol biztos nem így csinálják.

2015. okt. 4. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Pár napig, hűtőben még tárolhatod az olajat. De ne szobahőmérsékleten és ne napsütötte helyen!

Különböző ételekhez használnám fel: olajos alapnak, sütni benne (nem az egészet, mert mint írtad úgy túl tömény, hanem natúr olajjal keverve), balzsamecettel keverve salátaöntetnek, akár paradicsomos szószba is keverhetsz a fűszerolajból, stb.

2015. okt. 4. 21:54
 2/4 A kérdező kommentje:
elsősorban nem az érdekel, hogy az olajjal mit csináljak, hanem hogy a hús mitől lesz jobb. Nem biztos, hogy az olaj a baj, szerinted igen? Nem az olaj tömény szerintem. Mások hogy csinálják a húst az érdekelne, és nem az hogy az olajjal mit csinálnak egyébként.
2015. okt. 4. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Én olyat tanultam, hogy: olaj + mustár + szemes bors + babérlevél = ebben 2-3 napig tartani a marhahúst, napjában többször (amikor a hűtő felé járok!) megforgatni, hogy alaposan átjárja... és ennyi!

Csak a marhát pácolom, így sütés után nem lesz cipőtalp belőle, a többi husit inkább csak fűszer-keverékkel szórom meg sütés előtt 1-2 órával!

Nekem annyi is elég, az én ízlésem szerint a túl sok különböző fűszer elveszi a kaja eredeti ízét, zamatát. De ez már csak ízlés dolga!

2015. okt. 5. 08:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem ontjuk ra a pacot, nem is tomeny. A pacba is tehetsz kevesebb fuszert, hogy kiprobald, ugy milyen. Mi innen nem tudjuk,nennnyire fuszerezed.:)

(Viszint a nyers hust orakig beborito olajat tuti nem hasznalnam fel, ahogy elso. May megsutve...de talan ugy sem, salatara tuti nem. De megnyugtat, ha elnek emberek, akik igy tesznek)

2015. okt. 5. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!