Hogy kell házilag burgonya pelyhet csinálni?
Google valahogy nem akar segíteni
Addig jutottam hogy ki kell szárítani valahogy a krumplit de mitől lesz ilyen lemezzes? LE kell reszelni szárítás előtt? Ha házilag csinálom akkor finomabb lesz az élet, mint a többi házi dolognál? Van valakinek tapasztalata?
láttam valamelyik ismeretterjesztő csatin, hogy hogy vonja ki az anyagot - keményítőt Jimmy :)
elvileg chipszet simán tudsz csinálni, mert csak legyalulod, és forró olajban sütöd ki...
a pelyhet ő úgy csinálta, hogy vízben áztatta a krumplit,
és aztán a víz, amibe kiázott a keményítő, azt párolta le, vagy mi... már én sem emlékszem, de jó sorozat volt, csinált instant kávétól kezdve gumicukoron át minden vackot :)
ez volt a sorozat, hátha a youtoube-on fent vannak a részek, és akkor esetleg kis türelemmel meg tudod találni...
Ahogy az 1-es írja!
Ha akarod, sütés előtt forgasd meg liszt+törtpaprika keverékébe, esetleg amikor sózod, egy kis őrölt borssal is megszórhatod. Akármilyen más fűszerrel is lehet ízesíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!