Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell házilag burgonya...

Hogy kell házilag burgonya pelyhet csinálni?

Figyelt kérdés

Google valahogy nem akar segíteni

Addig jutottam hogy ki kell szárítani valahogy a krumplit de mitől lesz ilyen lemezzes? LE kell reszelni szárítás előtt? Ha házilag csinálom akkor finomabb lesz az élet, mint a többi házi dolognál? Van valakinek tapasztalata?

2015. aug. 18. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A burgonyát hámozás után nagyon vékonyra szeleteld pl. uborka gyalu teljesen jó hozzá. Jól átmosod és egy konyha ruhán leszárítod. Ha fűszerezni szeretnéd szórd meg a neked tetsző fűszerrel. Majd bő forró olajban süsd ki. Finom ropógos házi chipset kapsz.. Egyszerre ne sokat tegyél az olajba ,hogy szépen tudjon sülni.
2015. aug. 18. 15:40
 2/3 anonim ***** válasza:

láttam valamelyik ismeretterjesztő csatin, hogy hogy vonja ki az anyagot - keményítőt Jimmy :)

elvileg chipszet simán tudsz csinálni, mert csak legyalulod, és forró olajban sütöd ki...

a pelyhet ő úgy csinálta, hogy vízben áztatta a krumplit,

és aztán a víz, amibe kiázott a keményítő, azt párolta le, vagy mi... már én sem emlékszem, de jó sorozat volt, csinált instant kávétól kezdve gumicukoron át minden vackot :)

ez volt a sorozat, hátha a youtoube-on fent vannak a részek, és akkor esetleg kis türelemmel meg tudod találni...

[link]

2015. aug. 18. 19:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az 1-es írja!

Ha akarod, sütés előtt forgasd meg liszt+törtpaprika keverékébe, esetleg amikor sózod, egy kis őrölt borssal is megszórhatod. Akármilyen más fűszerrel is lehet ízesíteni!

2015. aug. 19. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!