Mi az, hogy bogrenyi zeller meg bogrenyi csirke?
Annyi megcsinalnam a husilevest, de ezt a 2 dolgot, amit a kerdesben irtam, nem ertem. Plusz azt sem, hogy azt irja "vegezetul adjuk hozza a csirket es foraljuk 2 percig... 2 percig? Hogy fone meg a csirke annyi ido alatt? Vagy mit ertek felre? :D
bögrényi zeller = összekockázod a tisztított zellert egy bögrébe
bögrényi csirke = na ez nekem sem százszázalékosan egyértelmű, de mivel írja, hogy tökéletes maradékból is én úgy értelmezném, hogy már kész sült vagy főtt csirkét teszel bele, szintén kockázva kb. egy bögrényi adagot
Bár friss csirkét is ír....
Hát én főzném addig amíg meg nem puhul. Csirkemell kockára vágva nagyon gyorsan fő, bár azért két percnél picit több
Mivel fentebb írja, hogy 1,5 l húsleves = megfőzöd a csirkét levesnek, külön szeded a lét és a husit, mert nem egyszerre kell az adott recepthez felhasználni.
Ahogy írja a sorrendet, először a hozzávalókat felengeded a húslével, majd a korábban készre főzött bögrényi húst csak a legvégén!
Szerintem ezt a 2 percet a maradék, főtt csirkére érti. Ha friss csirkéből készíted, akkor a zöldségekkel együtt kell dinsztelni és minimum fél órát főzni, de sokszor 1 óra is kell némelyik csirkének, hogy puha legyen ha levesben fő.
Én nem csinálnám meg ezt a levest, maradok az igazi húslevesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!