Valaki meg tudna engem dobni egy egyszerű de nagyszerű csirkés recepttel?
Sütőm nincs, csak főzőlapom, így azokat nem tudom elkészíteni, de minden másra vevő vagyok!
A rántott hús meg valóban egyszerű és nagyszerű, de már túl sokszor ettem azt, és unom. :D
Kockázd fel.
- hagymát dinsztelj olajon, aztán bele a hús
1. mellé gombás-tejszínes szósz (só, bors tárkony)
2. ananászos-tejszínes szósz (só, bors)
3. főzz rizst és keverd hozzá (só, bors, 1-2 tk. curry)
4. rengeteg majoránna és tejszín
5. hamis milánói...
- akkor tejszínt és kecsöpöt kutymolj össze, a szeletekre vágott húst, sózd, borsozd. Egy jénaiba tedd le őket, rá hagymakarika, és a szósz. Süsd készre.
Köszönöm szépen az összes nagyszerű receptet, az elsőt meg is csináltam, nagyon finom lett! ^^
A többit is ki fogom próbálni. :D
Ez csípős, de variálhatsz rajta, ha úgy nem szereted.
1. Fél kg kockázott csirkemellfilét pácolj be: 3 ek natúr joghurt, 1 tk chillipor, 1/4 tk kurkuma, só, bors. Időben annyi, amennyit tudsz, ha lehet egy egész éjszakára rakd hűtőbe, de ha csak pár órára tudod az is jó (persze minél tovább annál jobb).
2. Serpenyőben kevés olajon piríts hagymát, fokhagymát, gyömbért, adj hozzá őrölt koriandert, őrölt köményt, chillit, fahéjat, szegfűszeget (plusz én kb mindenféle őrölt fűszert bele szoktam szórni amit találok :)). Erre jöhet az apróra vágott paradicsom vagy paradicsomlé, főzd ezt addig amíg a paradicsom besűrűsödik, majd hűtsd le és turmixold össze az egészet.
3. Kevés olajon pirítsd meg a csirkéket a páccal együtt, kb 5 percig nagy lángon, majd 5 perc takarékon, fedő alatt.
4. Öntsd hozzá a csirkéhez a turmixolt paradicsomos szószt, kis só és víz, és kész is.
Lehet kicsit bonyolultnak hangzik, bár egyáltalán nem az. Csak mondjuk picit időigényes, de rizzsel nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!