Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sertéspörköltet mivel...

A sertéspörköltet mivel lehetne íncsíklandozóvá tenni?

Figyelt kérdés
Ma pörköltet főzök ebédre este és a szokásos ételt, szeretném jobbá tenni. Úgyis sok pörköltet eszek, kissé egyhangú már az íze. Mivel lehetne az feldobni?
2015. szept. 29. 13:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel.

Mindent visz :)


Minden egyéb csak elrontaná az ízét.


Egyébként a fűszerezés oltárán megpróbálkozhatsz egzotikus fűszerekkel is (pl souvlaki). Ahány fűszer, annyiféle íz végkifejlet lesz majd. De az eredeti, magyaros ízvilágú pörkölthöz egyik sem ér fel (bocsánat, de gasztro-patrióta vagyok) :)

2015. szept. 29. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
11-es! Első linkben az is volt, de undorodik tőle. :-(
2015. szept. 29. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez így nehéz lesz akkor. Lehet, hogy vaddisznóval kellene feldobni a következő pörköltet. Azért a vadhús számottevően másabb íz.


Ez esetben meg marad az eltérő fűszerezés.

2015. szept. 29. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Ínycsiklandozóvá tenni??? Éhes has kell hozzá, és nem finnyáskodni...
2015. szept. 30. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:

Lehet variálni, például tejfölt teszel rá, mint a paprikásra, vagy összefőzöd krumplival, pusztapörköltnek, vagy vörösboros pincepörkölt, rizzsel összefőzve bácskai rizses húsnak, vagy a maradékból csinálhatsz töltött, vagy rakott zöldséget, stb, stb.

De ha sok pörköltöt főzöl, és már unod, akkor miért nem csinálsz valamilyen aprópecsenyét? A hús ugyan az, a belevalóktól meg változatos lesz.

2015. szept. 30. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Vagy daráld le és tejfölös lisztes habarással sűrítsd be a szaftot, és csinálj hortobágyi húsospalacsontát.
2015. szept. 30. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Pedig apörköltben pont az egyszerűség a jó: pirospaprika, só, hagyma. Semmi más nem kell a jó íz érdekében!
2015. okt. 23. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Én azért borsot meg fokhagymát szoktam rakni. Az minden magyar ételhez hozzátartozik. (egyesek talán a mákosgubába is tesznek.:D)
2015. okt. 23. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!