Hogyan forraljam a tejet, hogy ne égjen le?
Kb fél éve hoznak nekem házi tejet. Azonnal forralom az egészet, majd ha kihűlt, üvegbe öntöm, és megy a hűtőbe.
Sajnos csak vékony falú lábosom van olyan nagy, és mostanában mindig leég, mire felforr, pedig ugyanúgy nagy lángra teszem, mint eddig. És így rossz íze van.
Szerintem semmit sem csinálok másképp, mint eddig.
Valami praktika, hogy ne égjen le?
pont ez a baj, hogy nagy lángra teszed...
tejet legjobb kis lángon teflonos edényben és kevergetve forralni.
nekem így soha nem égett még le.
Köszönöm!
Kipróbálom.
Nemcsak meg kell vizezni a lábast, mielőbb a tejet beleöntöd, hanem:
- "legyen" külön edényed, amit semmi másra nem használsz, csak tej forralására!!! Ha bármi mást is esetenként főzöl abban az edényben, akkor a tej mindig le fog benne égni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!