Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig forraljam a tejet a...

Meddig forraljam a tejet a kislányomnak? Ti meddig forraltátok?

Figyelt kérdés

16 hónapos kora óta kap minden este tejet. Eleinte tápszerrel keverve, mostanában már csak önmagában.

17,5 hónapos, tehát 1,5 hónapja megy ez így. Kell még neki forralni, vagy már elhagyhatom.

2012. okt. 19. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen tejed adsz neki.

Ha bolti, pasztörözöttet nem kell egyáltalán forralni, mert a pasztörözés ezt tökéletesen helyettesiti.

Ha meg házi tejet, azt mindenkinek csak forralás után szabadna innia (felnötteknek is), mert súlyosan meg lehet töle betegedni. (Az, hogy van, aki eddig megúszta, még nem jelenti, hogy tényleg veszélytelen.)

2012. okt. 19. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Mi a házitejet sem forraltuk soha. 16 hónaposan már felesleges forralni.
2012. okt. 19. 21:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Kb. egy éves kora óta kap tejet,és sosem forraltam.
2012. okt. 19. 21:07
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Az én picikém 16,5 hónapos. kb. 13 hónapos kora óta kap tejet, de én sosem forraltam fel. (Egyszer meg akarta kóstolni a kakaót, én meg automatikusan adtam neki kb. 1 decit. Elfelejtettem a forralást, aztán miután nem lett tőle baja, utána is így adtam...de én úgy általában is elég lazán veszem ezeket a dolgokat)
2012. okt. 19. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Házi tejet forralni kell! Felnőtteknek is.

A boltit a kezdetektől forralatlanul adom.

2012. okt. 19. 21:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem ezt a macerát holnaptól nélkülözzük.

Bolti, dobozos 2,8-as tejet veszek neki. A házi tejet tudom hogy forralni kell, azt mindig is forraltam.

Ő már a kisebbik gyerekem, de vele nagyon parás vagyok, mert pici baba korában kiderült hogy asztmás, azóta mindentől féltem. Még a tejtől is. :)

2012. okt. 19. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Amit írtál, a bolti 2.8-es tejet nem kell forralni, eleve kezelik, tökéletesen iható a kicsiknek is.

A házitejet és forralnám mindenképpen, már csak a "tisztasága" miatt is, nem tudni a fejés körülményeit, stb.

2012. okt. 20. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
Mi soha nem forraltuk a házi tejet és soha nem is lett tőle semmi bajunk!!!A bolti dobozos tejnek pedig köze sincs a tejhez.:( Sajnos.
2012. okt. 20. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért vannak szabályok az eu-ban, pl az, hogy amire az van ráírva hogy tej, annak tejnek is kell lennie...

A házi tejet nagyon felelőtlen dolog forralás nélkül picinek adni....

2012. okt. 20. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!