Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fogas kérdés? Kislányomnak...

Fogas kérdés? Kislányomnak aki 3 és fél éves még nincs alul kint az ötös foga. Volt így valaki hogy nem jött ki vagy csak később?

Figyelt kérdés

2012. okt. 2. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:

felül kint van?

enyém 3 éves, neki alul kibújt már fél éve, felül meg nem akar :)

nem hiszem, hogy ne bújna ki majd

2012. okt. 2. 11:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia.

Fent kint van,de alul semmi nyoma nálunk sem.Voltunk általános fogorvosi vizsgálaton és ott is csodálkoztak mert szerintük már kint kellene lennie.

2012. okt. 2. 12:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak a felső bal középső foga nem bújt ki. Elmentünk vele fogászatra kb 2 és fél éves korában, ott csodaszámba ment, hogy ilyet még nem láttak. Foglalkoznunk nem kellett vele akkor, most számít majd, hogy elkezdte a fogváltást.

Nemrég megint elmentünk, a doki (egy másik) azt mondta, hogy ő talán lát csírát, szerinte a maradandó ki fog nőni. Ha mégsem, akkor pótoltatni kell majd, de remélem odáig nem jutunk el.

Azt mondták, hogy ez nagyon ritka, általában, ha egy fog nem nő ki, akkor annak a párja sem szokott. Még csecsemő korában lehet, hogy úgy ütötte meg a száját, ennél többre nem jutottunk.

Egyébként nem zavarja, egyszer jegyezte csak meg, hogy milyen jó, hogy ott lyuk van, mert így pont odafér a szívószál. :D

2012. okt. 2. 12:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt úgy hívják hogy fogcsíra hiány. Nekem is ilyen van. Figyelni kell jön e helyette majd maradandó fog, ha meg nem akkor pótolni kell ott a rést plusz egy kis fogszabályzás majd sulis korában.

Nekem is így volt, implantáltak oda fogat senki meg nem mondja hogy az nem a sajátom (nem csúnya mint a korona hanem nagyon esztétikus!!)

30/n

2012. okt. 2. 12:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Jól írja az utolsó, olyan is van hogy hiányzik a fogcsíra, olyan is hogy több van. Unokatesómnál 4-5 maradandó csírával több volt, ki is fejlődött a fog, de nem tudott lejönni(felül voltak) a már kinőtt fogaktól, jól be is gyulladt az arca, szájsebészeten szedték ki neki a felesleges fogakat. De ez kb 1-1millióhoz hogy ilyen előfordul.
2012. okt. 2. 13:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy a kérdésedre is válaszoljak, figyelni kell majd a maradandó fogaknál hogy jönnek e, esetleg egy röntgen akkor majd nem árt, azon látszik majd hogy mi is van. És még amúgy is kinőhet szerintem.
2012. okt. 2. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!