Bolti tejet miért kell forralni? A védőnőm azt mondta mindenképp forraljam, de nem értem miért?
Hát a védőnők hozzáértéséről is meg van a véleményem...
Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebből ő személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta:
"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minosítésnél is rosszabbak egy picivel. Eloször is, egy szerző sem beszélt a tehéntejről mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételről és mint 'teljes értékű étel'-ről, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fő fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertőzés, belső vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemőknél és gyerekeknél, valamint fertőzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérűség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevű szarvasmarha AIDS-szerű vírusától, valamint a gyermek cukorbetegség előidézésével való kapcsolatától. A tejben levő vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levo kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertőzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnőtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérűség, meg a lymphoma-ban és rákban való közreműködése."
tessék már rá keresni! Google: tej káros hatása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!