Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan forraljam a tejet,...

Hogyan forraljam a tejet, hogy ne égjen le?

Figyelt kérdés
Mostanában álltam át a házi tejre, eddig kétszer vettem, mindkét alkalommal sikerült leégetni, másodjára ihatatlanra sikerült. Másodszor nagyobb mennyiséget próbáltam forralni, nem vettem észre mikor a jó, azt gondoltam legalább addig hevíteni kell, amíg nem kezd el habzani, de mikor habzott, akkor már egyúttal sárgulni is kezdett. :-(
2014. nov. 28. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Én hallottam azt, hogy vékonyan ki kell vajazni az edényt, azt is, hogy vízzel öblítsük ki közvetlenül forralás előtt, egyik sem vált be. Azóta csak tartós tejet veszek. De van olyan duplafalú tejforraló, amibe vizet kell tölteni, és állítólag abban nem kozmál le.
2014. nov. 28. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az edény legyen teljesen tiszta, ne használd másra. Előtte öblítsd ki vízzel. Ha még így is leég, tegyél bele egy evőkanál cukrot, akkor 100% hogy nem ég le.
2014. nov. 28. 14:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Tényleg, most hogy így írod, mintha hallottam volna a cukorról még anno a dédimtől. :-) Ja és a vizezésről is.

Köszi a válaszokat, rájöttem, hogy nem bírom a bolti tejet, a tartósnak meg az ízét sem, ezért váltottam házira. Még így sincs tőle bajom, hogy kicsit megégett.

2014. nov. 28. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Tiszta fém edényt használj, ha teheted dupla falút, ami belülről nem sérült. A zománcos edényekben könnyebben lekap. Előtte öblítsd ki vízzel. A víz belemegy azokba a kis résekbe, amiben a tej amúgy el tudná kezdeni a lekapást. Ezért segít az öblítés. (Akár a sörnél.)

Aztán van egy ősi apacs közmondás, miszerint: "Kevergetett tej nem kap le".

2014. nov. 28. 19:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Azt hittem ez a mondás Mekk Elektől származik :-D

Köszi,hogy leírtad, sosem értettem, hogy ugyan miért akadályozza meg a leégést egy kis víz.

2014. nov. 29. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!