Hogyan forraljam a tejet, hogy ne égjen le?
Tényleg, most hogy így írod, mintha hallottam volna a cukorról még anno a dédimtől. :-) Ja és a vizezésről is.
Köszi a válaszokat, rájöttem, hogy nem bírom a bolti tejet, a tartósnak meg az ízét sem, ezért váltottam házira. Még így sincs tőle bajom, hogy kicsit megégett.
Tiszta fém edényt használj, ha teheted dupla falút, ami belülről nem sérült. A zománcos edényekben könnyebben lekap. Előtte öblítsd ki vízzel. A víz belemegy azokba a kis résekbe, amiben a tej amúgy el tudná kezdeni a lekapást. Ezért segít az öblítés. (Akár a sörnél.)
Aztán van egy ősi apacs közmondás, miszerint: "Kevergetett tej nem kap le".
Azt hittem ez a mondás Mekk Elektől származik :-D
Köszi,hogy leírtad, sosem értettem, hogy ugyan miért akadályozza meg a leégést egy kis víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!